Projektledare till ERTMS

Om jobbet

Vill du vara med och göra morgondagens järnväg i Sverige mer tillgänglig? Gillar du att arbeta med komplexa projekt som på sikt kommer att beröra alla som färdas på järnväg, människor som godstransporter? Helt enkelt - att göra skillnad!
Vi behöver fler duktiga och engagerade medarbetare till Projekt ERTMS (European Railway Transport Management System), ett av de mest spännande projekten som finns inom Trafikverket. Projektet, som har ett tidsperspektiv fram till år 2035, har en investeringskostnad på över 30 miljarder kronor vilket innebär att projektet också är ett av de största industriprojekten i landet någonsin.

Vi letar nu efter medarbetare som brinner för att vara en viktig del i att utveckla ett gemensamt datoriserat signalsäkerhetssystem i Europa. Dessutom få vara med på den intressanta resan att modernisera den svenska järnvägen, där det exempelvis finns signalanläggningar som är över 50 år gamla!

Projektet ERTMS arbetar nu i fasen Utrullning, vilket innebär utbyggnad av den nya signalanläggningen på befintliga banor i hela Sverige. Arbetet befinner sig i ett inledande skede där framtagande av förfrågningsunderlag för de första upphandlingarna av systemleverantörer och ytteranläggningar/signalanläggningar pågår. Samtidigt pågår planeringen av införandet i sin helhet fram till år 2035, vilken baseras på ett industriellt tänkande med syfte att skapa effektiva och repetitiva processer.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu drivna och duktiga projektledare som kommer att vara verksamma inom olika inriktningar och specialistområden inom vårt projekt ERTMS. Som projektledare kommer du att arbeta i fasen Utrullning och bidra till att införa signalsystemen på våra svenska järnvägar. Du kommer att leda och driva arbetet inom ditt ansvarsområde och avsnitt självständigt. Du kommer att planera, samordna, ställa krav gentemot leverantörer, arbetsleda, följa upp och utvärdera ditt område utifrån uppsatta mål, budget, tidsplaner och kvalitetskrav.

Som projektledare kommer du att vara inriktad inom ett av följande områden inom projektet:
  • Entreprenad, yttteranläggning
  • Entreprenadmetodik
  • Ibruktagning
  • Specialprojekt/förarbeten
  • Projekteringsledare
  • Anläggningsöverlämning
  • Komponentstrateg/teknikspecialist
  • Koordineringsledare
I rollen ingår att genomföra projektet enligt direktiv och specifikation. Du kommer att arbeta med att planera och tillsammans med resursägare allokera resurser, hantera risker, sätta upp en kommunikationsplan och upprätta eller ge förslag till erforderliga kontrakt med externa utförare. Du kommer även att svara för erfarenhetsöverföring från projektet internt samt externt och svara på frågor från allmänhet, samarbetspartners med fler inom ditt ansvarsområde.

Ange vilken inriktning du är intresserad av i din ansökan. Du kan läsa mer om inriktningarna och vad de innebär genom presentation som du finner i länken nedan: www.trafikverket.se/ertms

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom relevant kompetensområde eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har flera års yrkeserfarenhet inom relevant område. Du har erfarenhet inom projektarbete och/eller projektledning.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom signalsystem och teknik. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har goda datorkunskaper.

Rollen som projektledare kräver att du har en god samarbetsförmåga, har god kommunikativ förmåga och att du är en relationsbyggare som skapar effektiva team i samverkan. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du flexibel och analytisk. Du tar självständiga beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom din delegering. Du har förmåga att arbeta strukturerat med planering, problemlösning och uppföljning.

Dessa tjänster har placeringsort Stockholm, Borlänge och Malmö. Placering på annan ort kan diskuteras. I arbetet ingår frekventa resor inom din region samt nationellt. Vi ställer därför krav på att du har körkort B.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Tester förekommer som en del av denna rekryteringsprocess. Urval planeras till vecka 2 och intervjuer planeras till vecka 3. Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, titta därför regelbundet efter inkommande e-post.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-08

Upplysningar

Enhetschef Anders Karlsson
010-1231494

Projektledare Christina Overå
010-123 22 81

Projektledare Stefan Scherp
010-123 66 58

ST Airi Larsson
010-123 6243

Saco Christina Mattila
010-123 7068
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anders Karlsson, 010-1231494

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.