Projektledare inom hållbarhet till SBAB Bank

Om jobbet

SBAB Bank söker en utåtriktad och driven projektledare med inriktning mot process- och förändringsledning inom hållbarhet.

Hållbarhet är ett prioriterat område inom SBAB. Hållbarhetschefen rapporterar till VD och har uppdraget att strategiskt styra och utveckla bolagets integrerade hållbarhetsarbete. Det faktiska arbetet sker i verksamheten och som projektledare är du coach och sparringpartner i hållbarhetsfrågor. Vi söker nu två proaktiva medarbetare med olika kompetenser till enheten Hållbart Företagande. I rollen som projektledare inom hållbarhet kommer du in i ett spännande skede där du har god möjlighet att själv kunna påverka och forma din roll.

Vi söker även en analytisk projektledare med inriktning mot GRI och hållbarhetsrapportering. Läs mer om den tjänsten genom följande länk:

https://rekrytera.weselect.se/Job?r=6835

Arbetsuppgifter
Som projektledare arbetar du nära organisataionens ledare för att utveckla SBABs hållbarhetsagenda så att den stöttar våra övergripande mål. Du coachar verksamheten i att utforma hållbara affärsmål och strategier i den årliga verksamhetsplaneringen men även löpande vid exempelvis produkt- och tjänsteutveckling. I rollen som projektledare kommer du också att arbeta med både intern och extern kommunikation för att sprida hur SBAB tar ansvar i olika frågor. Stora delar av arbetet kommer ske i uppdragsform till chefer och verksamheten.

Placering för tjänsten är i nya och fräscha lokaler på vårt kontor i Solna Business Park. Du rapporterar till vår Hållbarhetschef Stina Sandell och arbetar tvärfunktionellt på fler nivåer.

Vem är du?
Vi söker dig med högskoleexamen och ett stort intresse för samhälls- och hållbarhetsfrågor. Förmodligen har du några års arbetslivserfarenhet, t ex av arbete inom förändringsledning. För att lyckas i rollen ser du snabbt en bra process och har förmågan att kommunicera och förankra på alla nivåer. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av projektledning och vana av att facilitera även vid komplexa frågeställningar.

Som person är du trygg i dig själv och har en stark egen drivkraft samtidigt som du har förmåga att skapa resultat tillsammans med andra. Du är resultatinriktad och har ett holistiskt perspektiv. Du har förmågan att sprida engagemang och vinna förtroende hos andra. För framgång i rollen är din pedagogiska och kommunikativa förmåga av största vikt. Du är affärsmässig, gillar högt tempo och har förmågan att förenkla.

Som medarbetare på SBAB förväntas att du tar ansvar och beslut. Du prövar, vågar och genomför. Naturligtvis samtidigt som du kommunicerar och stämmer av. Rätt inställning och attityd kommer att värderas högt.

Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 6 november
2016. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Erjeby, tel. 0707-21 03 06.


Välkommen med din ansökan!

Sökord: Sustainability Project Manager, Sustainability Manager, Sustainability Consultant, Hållbarhetsprojektledare, Hållbarhetsansvarig, Hållbarhetskonsult, Hållbarhetsutvecklare
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Projektledare
Kontakt

Mejla eller ring Karin Erjeby, 0707-21 03 06

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Vår mission är att bidra till bättre boende och boendeekonomi. Med nytänkande och omtanke ska vi hela tiden vidareutveckla vårt kunderbjudande. Vi arbetar värderingsdrivet där tillit, ansvar, beslutsamhet, mod och tempo är kännetecknen. Det styr hur vi arbetar och hur vi verkar mot varandra och våra kunder.

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår position och uppnå vår vision -
Sveriges bästa bolån - arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 350 000 och vi är ca 450 medarbetare. SBAB hade Sveriges nöjdaste bolånekunder 2014 och 2015, enligt Svenskt Kvalitetsindex, något vi är mycket stolta över.