Projektledare inom hållbarhet till SBAB Bank

Om jobbet

SBAB Bank söker en analytisk projektledare med inriktning mot hållbarhetsrapportering och GRI.

Hållbarhet är ett prioriterat område inom SBAB. Hållbarhetschefen rapporterar till VD och har uppdraget att strategiskt styra och utveckla bolagets integrerade hållbarhetsarbete. Det faktiska arbetet sker i verksamheten och som projektledare är du coach och sparringpartner i hållbarhetsfrågor. Vi söker nu två proaktiva medarbetare med olika kompetenser till enheten Hållbart Företagande. Du kommer in i ett spännande skede där du har god möjlighet att själv kunna påverka och forma din roll.

Vi söker även en utåtriktad projektledare inom hållbarhet med inriktning mot process- och förändringsledning. Läs mer om den tjänsten här. https://rekrytera.weselect.se/Job?r=6836

Arbetsuppgifter

Som projektledare med inriktning mot GRI och hållbarhetsrapportering kommer du att följa och analysera lagstiftning, ramverk, riktlinjer och direktiv inom hållbarhetsområdet. Du bistår verksamheten med underlag och fungerar som internt stöd i arbetet med målformulering och datainsamling. En viktig del i rollen är att arbeta med uppföljning av våra hållbarhetskriterier och med SBABs rapportering enligt ramverket GRI. I rollen ingår även att tolka och redogöra för konsekvenser vid olika vägval för SBAB. Du kommer också att stötta organisationen vid extern revision och vid undersökningar och ratings av extern part. Stora delar av arbetet kommer ske i uppdragsform till chefer och verksamheten.

Placering för tjänsten är i nya och fräscha lokaler på vårt kontor i Solna Business Park. Du rapporterar till vår Hållbarhetschef Stina Sandell och arbetar tvärfunktionellt på fler nivåer.

Vem är du?
Vi söker dig med högskoleexamen, sannolikt inom juridik eller ekonomi och ett stort intresse för hållbarhetsfrågor. Förmodligen har du några års arbetslivserfarenhet som junior konsult eller som projektledare inom hållbarhetsområdet. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att samordna komplexa frågor och utvecklingsområden. Du ser snabbt en bra process, uppskattas för ditt sätt att coacha och har förmågan att kommunicera med verksamheten på alla nivåer. Erfarenhet av hållbarhetsredovisning enligt GRI G4 är mycket meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och har en stark egen drivkraft samtidigt som du har förmågan att skapa resultat tillsammans med andra. Du är resultatinriktad och har ett holistiskt perspektiv. För att lyckas i rollen har du god analytisk förmåga, är affärsmässig, gillar högt tempo och har förmågan att förenkla.

Som medarbetare på SBAB förväntas att du tar ansvar och beslut. Du prövar, vågar och genomför. Naturligtvis samtidigt som du kommunicerar och stämmer av. Rätt inställning och attityd kommer att värderas högt.

Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 6 november 2016. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Erjeby, tel. 0707-21 03 06.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: GRI G4, Hållbarhetsredovisning, Sustainability Project Manager, Sustainability Manager, Sustainability Consultant, Hållbarhetsansvarig, Hållbarhetskonsult.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Karin Erjeby, 0707-21 03 06

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Vår mission är att bidra till bättre boende och boendeekonomi. Med nytänkande och omtanke ska vi hela tiden vidareutveckla vårt kunderbjudande. Vi arbetar värderingsdrivet där tillit, ansvar, beslutsamhet, mod och tempo är kännetecknen. Det styr hur vi arbetar och hur vi verkar mot varandra och våra kunder.

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår position och uppnå vår vision - Sveriges bästa bolån - arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 350 000 och vi är ca 450 medarbetare. SBAB hade Sveriges nöjdaste bolånekunder 2014 och 2015, enligt Svenskt Kvalitetsindex, något vi är mycket stolta över.


Hitta hit

Visa var