Projektledare för stort tjänsteutvecklingsprojekt

SCANIA CV AB · Data & IT · 19 dec

Om jobbet

Scanias framtid bygger på smarta och innovativa tjänster för att möta våra kunders behov. I framkant av Scanias tjänsteutveckling ligger megaprojektet Flexible Maintenance där vi bygger och hanterar tjänsten Scania Maintenance with Flexible Plans. Nu letar vi efter någon som kan hålla i taktpinnen för denna komplexa tjänsteutveckling - kanske är det du?!

Tjänsten Scania Maintenance with Flexible Plans erbjuder våra kunder ett flexibelt underhållsprogram för sina fordon. Tjänsteutvecklingen drivs inom projektet Flexible Maintenance, ett av Scanias största IT-projekt, utifrån kundens behov i kombination med nya spännande initiativ inom området Services Delivery. Produkten är produktionssatt i hela Europa och den vidareutvecklas ständigt samtidigt som lanseringen fortsätter i resten av världen.

Vi arbetar agilt med en tydlig värdekedja och har flera utvecklingsteam med veckoreleaser. Det, tillsammans med det stora behovsinflödet, gör projektledarrollen dynamisk och utmanande eftersom projektledaren taktar, planerar och koordinerar alla delleveranser i den föränderliga värld vi befinner oss i.

Projektet Flexible Maintenance har pågått i flera år och vi är ett väl sammansvetsat gäng på ca 70 personer. Vi sitter tillsammans med verksamheten, stämningen är god och tempot högt.

Arbetsuppgifter
 • Hantera projekt- och produktleveranser genom att använda lämpliga metoder för agil projektledning, förvaltningsbarhet, återkoppling från användare och iterera detta mot masterplaneringen
 • Ansvara för att planera, koordinera, takta och följa upp alla pågående aktiviteter i projekt och förvaltning
 • Leda samarbetet i en dynamisk planeringsprocess samt prioritera aktiviteter
 • Hantera avvikelser och risker
 • Hantera CCB, masterplan, road map, projekt- och produktbacklog tillsammans med produktägarna
 • Ansvara för budget och kostnadsuppföljning
 • Proaktivt och kontinuerligt arbeta med förbättringar i värdekedjan
Din profil

Vi letar efter en person som är:
 • strukturerad och duktig på att koordinera, planera och följa upp
 • har erfarenhet av att leda stora it-projekt
 • har erfarenhet av agilt arbetssätt i större projekt
 • har god social förmåga att bygga relationer mellan olika grupper och individer
 • har god insikt i systemutvecklingsprocesser, är intresserad av tjänsteutveckling samt ett driv för ständiga förbättringar
Som person är du driven, strukturerad, självgående samt vågar ta egna beslut. Du är en god kommunikatör som behärskar engelska väl i både tal och skrift. Du är noggrann och envis när det gäller planering och uppföljning, samt gillar att vara social med din omgivning.

Projktledarrollen för denna tjänsteutvckling är en roll med långsiktigt helhetsperspektiv där både it och businessfrågor är i fokus.

Ytterligare information

Kontakta Charlott Frisk Larsson (Gruppchef), 08-553 531 60 eller Syed Zaidi, (PM/BDM), 08-553 804 19.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange ”Jobbid 20164162-PM” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och telefonnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Projektledare
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget

Scania IT servar Scaniakoncernen med systemutveckling, IT-drift och infrastruktur. Vårt uppdrag är att förse Scanias globala affärsverksamhet med innovativa och robusta IT-lösningar. Scania IT har ca 900 anställda och finns representerat i Sverige, Holland, Frankrike, Belgien, Latinamerika och Indien.