Projektingenjörer till ERTMS

Om jobbet

Vill du vara med och göra morgondagens järnväg i Sverige mer tillgänglig? Gillar du att arbeta med komplexa projekt som på sikt kommer att beröra alla som färdas på järnväg, människor som godstransporter? Helt enkelt - att göra skillnad!
Vi behöver fler duktiga och engagerade medarbetare till Projekt ERTMS (European Railway Transport Management System), ett av de mest spännande projekten som finns inom Trafikverket. Projektet, som har ett tidsperspektiv fram till år 2035, har en investeringskostnad på över 30 miljarder kronor vilket innebär att projektet också är ett av de största industriprojekten i landet någonsin.

Vi letar nu efter medarbetare som brinner för att vara en viktig del i att utveckla ett gemensamt datoriserat signalsäkerhetssystem i Europa. Dessutom få vara med på den intressanta resan att modernisera den svenska järnvägen, där det exempelvis finns signalanläggningar som är över 50 år gamla!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu Projektingenjörer till vårt projekt ERTMS. Vi står just nu inför att färdigutveckla signalsystemen och med Utrullning av anläggningen på våra svenska järnvägar. I projektet ingår ett flertal olika uppdrag och delprojekt. Som projektingenjör kommer du att arbeta med utrullningen eller systemutveckling och ha varierade arbetsuppgifter som stöttar projekt och delprojektledare.

För aktuella utvecklings-, konsult- och entreprenaduppdrag gör du dig förtrogen med kontraktsinnehållet, ser till att planerings- och genomförandeprocessen följs, anpassas utifrån uppdraget och genomförs enligt gällande regler och bestämmelser. Det innebär bland annat att du stöder och medverkar i tidsplanering, projektuppföljning, ekonomiuppföljning, riskhantering, projekteringsmöten och byggmöten. I rollen som projektingenjör ingår även att strukturera och administrera projekten i projektsystemet så att dessa uppfyller gällande rutiner.

Som projektingenjör är du en del av kärnan i Trafikverkets projektorganisation och hanterar flera projekt tillsammans med en eller flera projektledare. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, exempelvis med stödfunktioner konsulter, entreprenörer, kommuner och myndigheter. Tjänsten erbjuder en möjlighet att på sikt växa in i rollen som projektledare.

Läs mer om projektet genom vår hemsida: www.trafikverket.se/ertms

Kvalifikationer
Du som söker har högskole- eller universitets utbildning med teknisk inriktning om minst 180 hp/120 p eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet inom projektarbete.

Rollen som projektingenjör kräver att du har en god samarbetsförmåga, har god kommunikativ förmåga och att du är driven. Rollen kräver även att du har en mycket god problemlösningsförmåga, är analytisk och att du kan se olika alternativ på lösningar inom projektets ram. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Dessa tjänster har placeringsort Stockholm, Borlänge eller Malmö. I arbetet ingår frekventa resor inom din region samt nationellt.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Tester förekommer som en del av denna rekryteringsprocess. Första urval planeras till vecka 2 och intervjuer planeras till vecka 6 i Solna, Stockholm. Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, titta därför regelbundet efter inkommande e-post. Anställningsstart beräknas tidigast bli början av april 2017.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-08

Upplysningar

Enhetschef Anders Karlsson
010-1231494

Enhetschef Kenneth Nordstrand
010-1238817

ST Airi Larsson
010-123 6243

Saco Christina Mattila
010-123 7068

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Kontakt

Ring Anders Karlsson, 010-1231494

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.