Projekteringsledare

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Förbifart Stockholm är ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt. Idag finns bara en större väg när du ska passera staden eller ta dig mellan de norra och södra delarna: Essingeleden, rakt genom Stockholm. Transportsystemet i regionen är sårbart på grund av att det bara finns en nord-sydlig förbindelse. Förbifart Stockholm binder samman de norra och södra länsdelarna, avlastar Essingeleden och innerstaden och minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem. Restiden för hela sträckan beräknas till 15 minuter. Av vägens 21 km går drygt 18 km i tunnel.
Projekteringsledare

Arbetsuppgifter
I arbetet som projekteringsledare hos oss på Förbifart Stockholm arbetar du med planering, uppföljning och övergripande styrning av leverantörers projekteringsarbete, i huvudsak under byggskedet. Du kommer att ha en mycket central roll med stort ansvar och inflytande. Du arbetar nära projektledaren och styr projekteringen utifrån gemensamt upprättad tidplan och budget.
Du bevakar kravuppfyllelse och samordnar godkännande av arbetshandlingar. Du ansvarar för koordinering mot övriga delprojekt avseende projektering och tekniska gränssnitt. Vi arbetar i nära samverkan med våra leverantörer och strävar efter att använda nya tekniska lösningar och BIM i projekteringen. En viktig del i rollen är att skapa ett tätt samarbete mellan leverantörer och Trafikverkets tekniska specialister.

I arbetsuppgiften ingår att vara kontaktperson för Bas-P för upprättade förfrågningsunderlag.

Du kommer arbeta i delprojekt Lovö Vinsta Hjulsta med lokalkontor i Spånga.

Kvalifikationer
Du är civil/högskoleingenjör eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av projekteringsledning inom anläggning och erfarenhet inom vägprojektering. Vi förutsätter att du har kunskaper i entreprenadjuridik. Det är meriterande om du har arbetat med projekteringsledning i byggskedet. Du behärskar det svenska och engelska språken i tal och skrift och har goda kunskaper i MS Officepaketet.

Som person är du affärsmässig och van vid självständigt arbete. Du är bra på att skapa och bibehålla goda relationer och är en god kommunikatör. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter behöver du vara lätt att samarbeta med. Vi vill att du är flexibel och hanterar förändringar med ett öppet sinne.

B-körkort är ett krav.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-06

Upplysningar

Enhetschef Pia Andersson
010-123 8563

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Håkan Wiss
010-123 7435
Jobbfakta
Kontakt

Ring Pia Andersson, 010-123 8563

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.