Projektcontroller till Country Technology Sweden

Telia Company AB · Ekonomi · 27 okt

Om jobbet

Country Technology Sweden är en del av Telia Company Region Sweden som ansvarar för stora delar av Telias teknik i Sverige. Tillsammans med Global Services and Operations (GSO) ansvarar vi för all teknisk utveckling, drift och förvaltning av tex radionät (2G - 5G) , IP-nät, produkter (tex växellösningar) samt IT för att kunna sälja, leverera och ta betalt för våra tjänster. Technology Swedens organisation består av drygt 600 personer som jobbar tight med våra affärsenheter (Consumer, Enterprise, Operator) för att kunna leverera en kundupplevelse i världsklass.

Om tjänsten

Till enheten Products and IT söker vi nu en Projektcontroller. Där kommer du få jobba nära våra projektledare för att stötta dem i finansiella frågor men också jobba med hela vår konsoliderade projektportfölj. Du kommer att ingår i ett team om sex controllers och rapporterar till Head of finance, Country Technology Sverige. Tjänsten är placerad i Arenastaden i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • vägleda våra projektledare i finansiella frågeställningar
  • följa upp och analysera såväl enskilda projekts resultat men också hela projektportföljen
  • arbeta med projektprognoser samt aktivt delta i bokslut inklusive avvikelseanalys och vidta korrigerande åtgärder om så behövs
  • proaktivt hitta förbättringsåtgärder samt driva och följa upp på dessa
Din bakgrund

Du är civilekonom och/eller civilingenjör med minst 3 års erfarenhet att arbeta som controller (gärna projektcontroller). Du besitter goda kunskaper inom kostnadsuppföljning och prognoser. Eftersom att du kommer ha många kontaktytor är det viktigt att du har god social förmåga och en utpräglad kommunikativ (tal & skrift) och pedagogisk ådra. Som person är du drivande, engagerad, nyfiken och analytisk. Vidare bör du ha mycket goda kunskaper i Excel (exempelvis pivottabeller) och Powerpoint samt goda kunskaper i SAP (Business Warehouse). Meriterande är tidigare erfarenhet från IT/Telecom och projektlednings- och resursplaneringsverktyg.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Telia Company med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12 om du har några frågor. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om företaget

Vi är Telia Company, den nya generationens telekomföretag. Våra 21 000 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt - året runt. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder och vårt huvudkontor ligger mitt i teknik- och innovationshjärtat Stockholm. Läs mer på www.teliacompany.com.