Projektassistent till Ansaldo - en ledande aktör inom signalsystem

Om jobbet

Ansaldo arbetar med projekt inom signal- och säkerhetssystem för tunnelbanan och du har nu möjligheten att assistera en av deras projektledare i en långsiktig roll som projektadministratör! Vi söker dig med erfarenhet av projektadministration och som trivs i en ansvarsfylld samt koordinerande roll där du får ha många bollar i luften samtidigt. Låter det som du? Missa då inte chansen att komma in på ett företag där kulturen präglas av en positiv stämning och där dörrarna alltid står öppna!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Ansaldos räkning en projektadministratör till en av projektledarna på företaget. Rollen syftar till att hjälpa projektledaren att nå projektmål genom att stötta upp administrativt i ett specifikt projekt.

Vi har flera konsulter hos Ansaldo idag och i liknande roller. De trivs alla mycket bra och det som uppskattas hos företaget är den goda stämningen, de varierande arbetsuppgifterna samt det breda ansvaret som ges. Här finns kompetenta kollegor i en internationell miljö som präglas av en välkomnande företagskultur.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ansaldos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Ansaldo. Ansaldos intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent är du stationerad på Ansaldos kontor i Solna Strand och arbetar som resurs åt en projektledare. Du kommer bland annat att understödja projektledarna i att uppnå upplagda projektmål och försäkra att dessa uppnås inom företagets uppsatta policy och standarder. Vidare arbetar du i en understödjande administrativ funktion för att se till att projektledarna kan fokusera på sina projekt.

Du arbetar bland annat med:
 • Projekt- och kontraktsadministration
 • Kontroll och kvalitetssäkring av dokument samt hantering i SharePoint
 • Rapportering och analys av projektets kostnader
 • Rapporter och betalningar, samt eventuellt förbereda certifikat
Tjänsten passar dig som har arbetat en del med projektadministration sedan tidigare och som ser dig långsiktigt i en assisterande roll. Här får du möjlighet att arbeta med stora, tekniska projekt tillsammans med erfarna projektledare.

Vi söker dig som
 • Tidigare har arbetat med projektadministration.
 • Har erfarenhet av att arbeta med flera ärenden samtidigt.
 • Talar samt skriver svenska och engelska obehindrat då det är med dessa språk som all kommunikation sker.
Det är meriterande om du har arbetat med SharePoint och om du har god förståelse för signal- och säkerhetssystem för tunnelbanan.

Som person är du kommunikativ då du kommer behöva ha en klar och god dialog med de involverade projektledarna.
Vidare är du organiserad och kan prioritera i det dagliga arbetet. För att snabbt komma in i rollen krävs även att du är självgående samt har förmågan att ta dig an arbetsuppgifter utan tydliga ramar och riktlinjer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 6 månader med chans till förlängning
 • Placering: Solna Strand
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 jan

Om företaget

Ansaldo är en internationell världsledande spelare inom signal och säkerhetssystem för järnväg. De arbetar i de flesta större projekt kring infrastruktur i Stockholmsområdet och är med i en rikstäckande uppdatering av en signal och säkerhetsstandard i norden. Ansaldo har kontor runt om i världen och erbjuder sina specialister att arbeta på en mängd spännande platser. På kontoret finns ungefär 80 anställda där många är inhyrda konsulter.