Programmatic Trader Specialist till Bonnier News Sales!

Om jobbet

Vill du kick-starta din karriär inom digital media? Här har du din chans! I rollen som Programmatic Trader Specialist får du möjligheten att arbeta i ett professionellt team där ni på ett nytänkande sätt driver affärerna och organisationen framåt!

Information om uppdraget

Vi ger dig en möjlighet att arbeta med ett av Sveriges mest välkända varumärken i en dynamisk miljö, plats i ett nytt professionellt team med en hög ambitionsnivå samt att vara med på resan att jobba med det mest snabbväxande området inom digital media. Du kommer ingå i ett team som ansvarar för Bonnier News Sales programmatiska plattformar, intäkter och du kommer att få driva en av de viktigaste affärerna både internt och externt!

Bonnier News Sales är den nya organisationen inom Bonnier News som kommer att ha ett stort fokus på utvecklingen som sker på mediemarknaden. Det är en säljorganisation som är gemensam för majoriteten av dagstidningarna hos Bonnier News, t.ex. Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Expressen som är det bolaget där du har din tillhörighet. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårat önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till rekryteringsteamet hos Academic Work.

Arbetsuppgifter

I rollen som Programmatic Trader Specialist kommer du att vara med och optimera affären som rör alla programmatiska produkter. Till dina arbetsuppgifter kommer det att tillhöra att paketera nya samt befintliga produkter och det kommer att höra till ditt ansvarsområde att se över att alla flöden i försäljningen, leveransen och uppföljningen fungerar som de ska, för att sedan optimera dessa och generera ett mer effektivt arbetssätt. Du kommer även ha ett överskådligt ansvar att se till att organisationen som helhet ligger i framkant. Ditt tekniska intresse blir avgörande då du har systemansvar för DSP och SSP, där du ständigt kommer med förslag på förbättringar av systemen och sättet att arbeta med dem. Vidare ansvarar du för tradingdesken operativt, konceptuellt och utvecklingsmässigt.

Den här tjänsten passar dig som inte räds en utmaning! Du kommer att arbeta i ett ungt team där samarbete är A och O, och där det ni gör direkt påverkar affären. Du får möjlighet att arbeta med den senaste trenden inom digital annonsering och får genom denna tjänst en unik chans att påverka vilken riktning och utveckling affären går i!

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller arbetserfarenhet inom digital media, där du har arbetat operativt inom det programmatiska. Du besitter från studier eller arbete en bred mediekunskap och en förståelse för marknadsutvecklingen. Vi ser även att du har en teknisk förståelse och att du med hjälp av denna har lätt för att se samt förstå flöden. I denna roll ser vi mycket positivt på om du har erfarenhet av DSP, SSP och Excel.

Vi tror att du är en driven och ambitiös person som får energi av snabba resultat i kombination med strategi, sälj och teknik. Vi ser även att du är orädd och nyfiken i ditt sätt att axla rollen. Det är ett högt tempo hos Bonnier News Sales som sitter i navet av Expressen - det är något som vi tror boostar både din fart och ditt driv. Eftersom att du kommer arbeta mycket systembaserat ser vi att du drivs av ditt tekniska intresse och att hitta nya sätt att arbeta med systemen för att optimera affären. Som person tror vi att du i grund och botten är en social och utåtriktad person som har ett lösningsorienterat och flexibelt tankesätt.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Fast lön enligt överenskommelse
  • Placering: Stockholm, Kungsholmen
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av rekryteringsteamet under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

41 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 mars

Om företaget

Bonnier News Sales ger dig innovation, kommunikation och inspiration genom våra tre ledande varumärken: Expressen, Dagens Industri och Dagens Nyheter. Tillsammans med våra kunder skapar vi nya och djärva marknadsföringskoncept inom alla plattformar Bonnier nätverket.

Bonnier News Sales ledstjärnor:

  • Bygga bestående och lönsam tillväxt
  • Anpassa oss efter framtidens köpbeteende
  • Närhet mellan redaktionellt arbete och annonsförsäljning
  • Transparens mot våra annonsörer
* Att ha den bästa kompetensen skall bli vår nya religion