Produktplanerare av laddningsstationer för elbilar till välkänt el- och energibolag

Om jobbet

Vill du vara med som produktledare och teknisk säljsupport i utvecklingen av laddningsstationer för elbilar? Här är möjligheten för dig att inte bara bidra med samt utveckla din kunskap inom området utan även att få in foten på ett välkänt el- och energibolag! Vi söker dig med ingenjörsutbildning, 3-5års erfarenhet av produktplanering samt ett intresse och engagemang för produkten. Sök tjänsten idag då vi omgående går igenom ansökningarna för tjänsten!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en produktledare. Företagets produktorganisation kring E-mobility är under uppbyggnad och de behöver nu förstärka teamet med en ny medarbetare inom produktförvaltning och teknisk säljsupport för produkter kopplade till laddning av elbilar.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som produktplanerare kommer du att ansvara för produkter och tjänster kopplade till laddning av elbilar samt för att hantera relationer med leverantörer. Arbetet kommer även innebära att sätta upp processer och rutiner för Lead to Cash i form av t.ex. installation, support, reklamation och fakturering. Rollen innefattar vidare att förhandla kontrakt, bidra med djup produktkompetens, etablera processer, föreslå förbättringar samt en del dokumentation. Som produktledare kommer du även agera säljsupport och delta i produktutvecklingsprocesser genom att identifiera och genomföra förbättringar.

Du är stationerad på kundens kontor i Solna men i tjänsten ingår även resor till Umeå för att träffa kundserviceavdelningen samt resor till leverantörer i övriga Sverige och Europa.

Du kommer till exempel att:
 • Säkerställa att produkter och tjänster lever upp till de krav som ställs
 • Ansvara för att produktinformationen är uppdaterad och kommunicerad
 • Följa upp KPI:er
 • Ställa krav mot support och kundservice
Tjänsten passar dig som har ett teknikintresse och har goda kunskaper inom IT, IT-utveckling elkraft och elteknik.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsutbildning eller liknande, gärna inom IT eller elkraft.
 • Har 3-5 års arbetslivserfarenhet av produktledning
 • Har erfarenhet av produktförvaltning/produktägarskap
 • Har erfarenhet av att hantera leverantörer
Det är mycket meriterande om du har förståelse för installationer av laddningsstationer för elbilar och elteknisk kompetens.

Som person är du noggrann, lösningsorienterad och gillar att ta till dig nya saker. Du har erfarenhet av service och är kundorienterad. Vidare är det viktigt att du är handlingskraftig och prestigelös i ditt arbete. Eftersom verksamheten är under uppbyggnad är det även viktigt att du är van vid att arbeta självständigt då det är mycket som ska etableras.

Övrig information
 • Start: 17 oktober
 • Omfattning: Vikariat på tre månader, med chans till förlängning.
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Vikariat
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.