Produktkostnadscontroller till gruppen Product Cost Controlling

SCANIA CV AB · Ekonomi · 14 dec

Om jobbet

I utvecklingen av Scanias framtida produkter spelar produktkostnad en mycket viktig roll. Vill du spela en viktig roll i Scanias utvecklingsprojekt, arbeta i gränssnittet mellan teknik/ekonomi och vara en expert på produktkostnad är detta ett jobb för dig.

Product Cost Controlling är en grupp inom Business Control (XK) som i sin tur lyder under enheten Corporate Management & Venture Business (X). Inom denna enhet finns tex. också avdelningar som Scania Project Office och Strategy and Business Development.

Ditt uppdrag

Som produktkostnadscontroller är uppdraget att analysera, kartlägga och förbättra Scanias framtida produktkostnadsstruktur. Detta görs i nära samarbete med involverade linjeorganisationer från hela företaget. Uppdraget innebär att genomföra detaljerad målnedbrytning för nya produkter och projekt, sammanställa och presentera framtida produktkostnad baserat på projektportföljens kända produktförändringar, arbeta med kostnadsoptimerande åtgärder samt att driva workshops och benchmark-övningar. Rollen innebär mycket tvärfunktionellt samarbete och du kommer att vara delaktig i flera samarbetsprojekt inom VW Truck & Buss.

Din profil

Du har nyfikenhet för helheten men drar dig inte för att gå ner på detaljnivå. Du har en stor industriell förståelse och ser en utmaning i kopplingen mellan ekonomi och teknik. Du har en ingenjörs- eller ekonomiexamen. Goda produktkunskaper, kännedom om fordonsbranschen och utvecklingsprocesser samt excel-kunskaper utöver det grundläggande är meriterande för tjänsten. Kalkylerna tas fram i nära samarbete med många delar av Scanias organisation vilket kräver att du gillar att jobba med människor och behärskar att jobba effektivt med ett stort nätverk. Du är beredd att självständigt driva tvärfunktionella utredningar, är resultatinriktad, positiv och strukturerad person som gillar att jobba med produkten i fokus. Du måste behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi har möjlighet att anställa flera personer med lite olika inriktningar och söker därför både senior kompetens och personer i början av sin karriär.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information

Om du vill ha mer information om tjänsten, tveka inte att kontakta

Peter Schultz (Head of Business Control), 070-454 93 81.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Scanias Jobbid och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.