Produktionsplanerare – Chassiproduktion, Södertälje (MS)

Om jobbet

Chassiproduktion i Södertälje består av runt 1100 personer som arbetar med att producera buss- och lastbilschassier. Produkten produceras enligt kundens förväntan, d.v.s. med hög kvalitet, i rätt tid och till en låg kostnad. Vi har ett nära samarbete med chassiproduktionerna i Holland, Frankrike och Brasilien och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra arbetssätt och utveckla våra medarbetare.

Då en av våra medarbetare gått vidare inom organisationen, söker vi nu en produktionsplanerare till vår logistikavdelning.

Dina arbetsuppgifter

På Lokal Produktionsplanering inom Chassi ansvarar vi för att ge chassiverkstadens olika produktionsavsnitt bästa möjliga förutsättningar för att arbeta utjämnat. Vi ansvarar också för hemtagning av komponenter från Scanias komponentverkstäder och för att ge korrekta behovstider för materialhemtagning.

Som produktionsplanerare kommer du att vara spindeln i nätet, planera produktionen på både kort och lång sikt, koordinera specifikationsändringar, uppdatera kalendrar i berörda system och att vid behov föreslå tillfällen för övertid och SFA. I detta arbete är helhetsförståelsen mycket viktigt för våra olika planeringssystem MONA, PRAL och CECO.

Din profil

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör och har en vilja att utvecklas och lära dig nya saker i en dynamisk miljö. Tidigare erfarenhet inom liknande tjänster är önskvärt men inte ett krav.

Du bör ha ett analytiskt tänkande, vara lösningsfokuserad, ha en vilja att förstå helheten, ha hög ansvarskänsla och en god kommunikationsförmåga då stor del av arbetet sker tvärfunktionellt och stundtals i högt tempo. Du är noggrann, självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp.

Engelska i tal och skrift är en förutsättning i vår internationella miljö.

Ytterligare information

Är du nyfiken och vill veta mera, kontakta gärna Kati Eriksson (Gruppchef), 08-553 521 33 alt. 070-380 14 53.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Då urval sker löpande rekommenderar vi att du skickar in din ansökan omgående då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Välkommen med din ansökan!

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Scanias Jobbid och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.