Produktionscontroller till Maquet Critical Care, Stockholm

Om jobbet

Critical Care, som är en del av den globala koncernen Getinge Group, söker nu en produktionscontroller till sin tillverkande verksamhet i Solna. Rollen som produktionscontroller fungerar som en viktig business partner till Supply Chain och fokuserar på analys och uppföljning. Mycket av din tid som produktionscontroller spenderas ute i verksamheten i tillverkningsenheten i Solna där du också har din tjänsteplacering. I rollen rapporterar du till CFO för Maquet Critical Care i Solna, Stockholm.

Ansvarsområde och huvudsakliga uppgifter
 • Budget- och prognosarbete
 • Analys av månadsresultat och variansanalyser
 • Analys av avvikelser samt nyckeltalsjämförelse
 • Standarkostberäkning samt analys och uppföljning av varianser
 • Produktkalkylering
 • Ansvara för lagervärdering
 • Effektivisering av processer
 • Beräkna, prognostisera och följa upp kostnadsbesparingsprojekt
 • Stödja verksamheten med beslutsunderlag vid investeringar
 • Delta och drivande i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt
 • Medverka vid ledningsgruppsmöten för Supply Chain Solna
 • Assistera, hjälpa till att driva projekt samt utföra ad-hoc projekt så som kostnads/presentationsanalyser
 • Allmänt stödja och vara produktionsledningen behjälplig i olika frågor
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med 3-5 års erfarenhet som controller, företrädesvis med ett par års erfarenhet mot produktion. En avancerad nivå i Excel är en förutsättning och har du erfarenhet från SAP är det meriterande. Koncernspråket är engelska varför svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, självständig, serviceinriktad och analytisk. Du har en förmåga att se konsekvenser och ser intuitivt vad som behöver prioriteras samt är van vid och duktig på att hålla deadlines. Vidare är det viktigt att du som söker trivs med många kontaktytor och tycker om att finnas nära verksamheten samt har en god kommunikationsförmåga.

Placeringsort: Stockholm

Om Maquet Critical Care AB

Maquet Critical Care i Solna, med ca 400 anställda, utvecklar och tillverkar marknadens mest avancerade anestesisystem FLOW-i, samt intensivvårdsventilatorer, där varumärket SERVO har varit marknadsledande sedan början på 1970-talet. Under det senaste året har den 5:e generationens ventilatormodeller, SERVO-U och SERVO-n lanserats. Maquet Critical Care tillhör GETINGE Group, en av världens ledande leverantörer av medicinteknisk utrustningKoncernen omsätter för närvarande över 30 miljarder SEK och bedriver försäljning via egna bolag världen över. Produktionen sker på anläggningar i Brasilien, Frankrike, Kanada, Kina Tyskland, Polen, Sverige, Turkiet, Storbritannien och USA. Totalt har koncernen över 15 000 anställda i 40 länder.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Maquet Critical Care AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 november 2016.

Business Controller, controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Senior controller, Sr. Controller, Controller manager, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, revisor, anbudscontroller, anbud
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

45 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget