Produktchef med inköpsansvar till Profisol i Malmö/Stockholm

Om jobbet

Teknikintresserad produktchef med inköpsansvar till Profisol i Malmö/Stockholm

Till Profisol söker TNG nu en produktchef med inköpsansvar (placering i Malmö eller Stockholm). Profisol är en marknadsledande grossist specialiserad på teknisk isolering. Profisol behöver nu en produktchef som ska ansvara för hela Profisols produktsortiment vilket också innefattar inköpsansvar för produkterna. Har du erfarenhet av inköp och ett tekniskt intresse? Då kan du vara den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du blir del av ett mindre företag med familjär stämning, positiv företagsanda, engagerade kollegor, korta beslutsvägar och en stabil ekonomisk grund. Profisol har funnits i branschen i 10 år och är mycket kunniga inom teknisk isolering. Du får chansen att bli en viktig del av företaget och fungerar stöttande internt och externt gällande produktsortimentet. Du kommer att rapportera till VD och ingå i ledningsgruppen.

Dina framtida arbetsuppgifter
 • Analysera företagets varuförsörjning och logistik.
 • Medverka i planering och genomförande av produktlanseringar.
 • Planera och leda förhandlingar med mindre leverantörer.
 • Tillsammans med filialcheferna kontinuerligt följa upp förändringar i kundernas köpbeteende och utvärdera förslag till åtgärder avseende lagersortiment, produktval, beställningspunkter och lagernivåer lokalt.
 • I samråd med regioncheferna besluta om prislistans innehåll och utformning.
 • Samverka med regioncheferna avseende sortiment, produktval och marginaler.
 • Tillsammans med ekonomichef genomföra beräkning av logistik- och varukostnad.
 • Samverka med VD / marknadschef angående huvudleverantörer, vid förhandling etc.
 • Planera, samordna och följa upp regionala produktval och inköp.
 • Vara behjälplig med teknikfrågor och beräkningar.
 • Säkerställa att produktspecifik information så som priser och dokumentation är uppdaterade i affärssystemet.
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Som produktchef har du det övergripande ansvaret för Profisols sortiment (ca 4000 produkter) och säkerställer att rätt inköpsnivåer sätts för respektive filial. Du kommer ha en tät dialog internt med dina kollegor samt med kunder i produktspecifika frågor. Du har kontinuerlig kontakt med företagets leverantörer och följer produktutveckling samt förändringar i sortiment och priser. Du kommer även att analysera marknad och utarbeta inköpsstrategier.

Dagsresor till de olika filialerna ingår i tjänsten och antalet övernattningar per år uppskattas till ca 20.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet av inköp och har en förståelse för hela Supply Chain. Du har ett tekniskt intresse och vill arbeta i en teknisk bransch. Har du erfarenhet från VVS- och/eller grossistbranschen så är det meriterande. Kunskaper inom teknisk isolering ses som meriterande. Du är van vid att förhandla med leverantörer och att göra priskalkyler. Det är en fördel om du i grunden har en eftergymnasial utbildning inom inköp/supply chain, men flerårig erfarenhet inom inköp ses som likvärdigt.

Du har erfarenhet av arbeta i affärssystem och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Pengvin. Du har goda kunskaper i Office-paketet, speciellt Excel och Access. Du talar och skriver svenska. Då ett flertal av Profisols leverantörer finns utomlands kräver rollen att du även talar och skriver engelska. Du innehar B-körkort.

Som person har du ett kommunikativt sätt och tar självständigt ansvar för ditt område. Du trivs med att vara i en supporterande funktion och samarbetar bra med andra. Därtill har du en fallenhet för att analysera siffror och även en förmåga att övertyga andra.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Transport & Logistik
Underkategori
Produktchef
Inköp

Ring Angelina Nilsson, 0768384163

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 nov

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.