Produktchef för Xylems portfölj av Flygt Controllers

Xylem · Marknadsföring · 3 jan

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Flygts styrenheter finns tillgängliga för hela skalan av pumpstationer, från den minsta pumpstationen för lätt trycksatta avlopp till den största lyftstationen eller reningsverksprocessen. De ger dig möjlighet att styra, övervaka och logga din process, och samtidigt minska energiförbrukning, spara underhållskostnader och maximera din pumpstation. Denna produktserie är just nu i en mycket expansiv fas med flera initiativ inom produktutveckling vilket även innebär att helt nya produkter ska lanseras.

Rollen
Som Produktchef får du en global och självständig roll med stort kommersiellt fokus. Du blir den viktiga länken mellan marknad och produktutveckling där du har övergripande ansvar för att driva en lönsam tillväxt för produktportföljen Flygt Controllers. Tillsammans med vår försäljningsorganisation och affärsenhetens FoU utvecklar du produktportföljen för att möta behovet från marknaden och för att implementera sortimentet till nya marknader baserat på vår globala strategi.
 • Definiera och driva produkternas roadmap och portföljstrategi
 • Driva och delta i produktutveckling/affärsutveckling/ lansering av projekt
 • Fastställa globala marknadspriser för produkterna
 • Genomföra produkt- och säljutbildning för vår säljorganisation
 • Följa upp konsoliderade omsättningssiffror och marginaler
 • Lansera nya produkter inom den befintliga produktportföljen.
 • Ta initiativ för att driva tillväxten för din produktportfölj i nära samarbete med säljorganisationen
 • Dokumentera användarkrav som grund för produktutvecklingsprojekt.
 • Hålla det produktrelaterade marknadsföringsmaterialet uppdaterat
 • Övervaka produktportföljen hos våra konkurrenter.
 • Vara länken till FoU-avdelningen rörande sortimentet
 • Aktivt bidra i utvecklingen av planerna för marknadssegmentet
 • Bidra till att segmentet som helhet fungerar effektivt internt likaväl som i förhållande till alla andra delar av tillväxtcentrum för att optimera resultatet.
Som Produktchef blir du en del av ett ingenjörsteam bestående av ytterligare fem Produktchefer. Ett prestigelöst och positivt gäng med stor passion för sina respektive produktområden och som alla strävar mot att leverera resultat i toppklass!

Tjänsten är placerad på Xylems kontor i Sundbyberg och du rapporterar till Marketing Manager. Resor i tjänsten uppskattas till ca 25 %.

Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i rollen som Produktchef behöver du ha minst 5 års erfarenhet av avancerade lösningar inom styrning och automation. Detta i kombination med några års internationell försäljnings/marknadsföringserfarenhet alternativt erfarenhet från andra affärsnära roller ger dig rätt kompetens för rollen. Har du arbetat inom pump och/eller vatten- och avloppsbranschen är det meriterande.

Du har civilingenjörsexamen eller motsvarande akademisk utbildning. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt för att kunna kommunicera med dina kollegor både lokalt och globalt i företaget.

Ditt arbetssätt kännetecknas av engagemang, kundfokus och förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt för att skapa och utveckla långvariga relationer. Som person är du strategisk och analytisk, mål- och resultatorienterad och van att ta initiativ som lönsamt driver och utvecklar ditt produktområde. Vidare är du strukturerad och en stark lagspelare som har lätt för att interagera och samarbeta med andra.

Xylem erbjuder dig en spännande karriär i en internationell miljö, med stort fokus på teknik och mjukvaruutveckling. Har du det vi söker? Då ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, kontakta Nina Ahlström på 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet.

Vårt mål är din framtid!

För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.
Jobbfakta

Ring Nina Ahlström, 08-120 50 421

Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 jan

Om företaget

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2015 en omsättning på 3,7 miljarder dollar.