Produktansvarig El & Automationsingenjör

Xylem · Teknik & Ingenjör · 17 dec

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Teknisk Support, som är en del av Marknadsavdelningen inom det svenska säljbolaget, arbetar med applikations- och produktfrågor. Avdelningen består av 9 personer med hög teknisk kompetensnivå inom sina respektive produktområden, ett trevligt och drivet gäng som värdesätter en god laganda. Vi söker nu en erfaren ingenjör inom El & Automation som vill stötta vår säljorganisation gällande produktval. På Xylem får du en ypperlig chans att representera och utvecklas i ett världsledande företag i sin bransch!

I rollen har du produktansvar för samtliga El & Automationsprodukter som ingår i Xylems säljportfölj. Rollen kräver mycket samarbete såväl internt som externt och du blir därför en viktig länk mellan sälj och marknad där du bistår med produktval och support. Du ansvarar för att vårda den befintliga portföljen, ser till att den är uppdaterad utifrån kundbehov och marknadens villkor samt säkerställer att produkterna håller rätt kvalitet och funktion. Du deltar i lanseringar av nya produkter, tar fram utbildningsmaterial och håller utbildningar och seminarier både för vår egna sälj- och serviceorganisation och för våra kunder.

Xylem satsar på sina anställda och kan erbjuda rätt person utveckling både nationellt och internationellt inom koncernen.

Tjänsten är placerad i Sundbyberg och du rapporterar till Teknikchef. Resor inom landet förekommer.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som är utbildad ingenjör, har gedigen kunskap inom el och automationsområdet och 5-10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du dessutom erfarenhet från VVS/VA/Industri eller pumpbranschen är det ett stort plus. Elbehörighet motsvarande ABL är meriterande.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi värderar därför din förmåga att snabbt kunna sätta dig in i frågeställningar och hitta en lösning på ett komplext problem som skapar värde för våra säljare och kunder. Du har en tydlig glöd för ditt produktområde - är nyfiken och intresserad av att förbättra din produktportfölj och tar inititativ till att hitta nya sätt att göra produkterna lätta att sälja. Ditt affärsdriv, din vilja att ge service och ditt kundengagemang blir avgörande för din framgång likväl din förmåga att smidigt kunna samarbeta med andra i organisationen. Ett strukturerat och organiserat arbetssätt är andra viktiga egenskaper för tjänsten.

Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift är ett krav.

Låter det intressant?

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Nina Ahlström på tel: 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet. Vårt mål är din framtid!

För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.
Jobbfakta
Ort
Sundbyberg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Elektronik

Ring Nina Ahlström, 08-120 50 421

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

17 dec

Om företaget

På Xylem arbetar 12 700 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar,analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj avledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2015 en omsättning på 3,7 miljarder dollar. Xylem Sveriges försäljningsorganisation finns på 11 orter och består idag av 160 medarbetare inom sälj, service, marknad, administration och teknik. Deras serviceverkstäder är ISO 9001- och 14001-certifierade. För ytterligare information se www.xyleminc.com/se.