Produktägare inbyggda system

Xylem · Teknik & Ingenjör · 19 dec

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Xylem står för världsledande teknologi inom pumpning med ständigt fokus på innovativa lösningar. Detta gäller även inom pumpstyrning och övervakning, där effektivt nyttjande av applikationskunnande effektiviserar såväl pumpning som underhålldrift av pumpen.
Grunden för detta är hantering av data, tillståndsanalys samt förmedling av information, områden under stark utveckling. Viktiga mänskliga aspekter tillgodoses med system som är attraktiva, stimulerande och lätta att använda. Allt detta ingår i vår strävan att ligga främst i en allt mer kommunikativ och uppkopplad värld.

I din roll som Produktägare kommer du att ha fullt ansvar för att kontinuerligt utveckla nya samt förvalta och supporta befintliga produkter och tillbehör i alla tekniska aspekter. Du kommer i ett nära samarbete med Produktchefen, och vår internationella säljorganisation, att utveckla produktportföljen för att uppfylla behovet från marknaden. Du rapporterar till Teknisk Chef Monitoring & Control, tjänsten är placerad på kontoret i Sundbyberg, Stockholm. Ett visst resande ingår i rollen.

I rollen ingår:
  • Produktägande av övervaknings- och styrsystem såsom pumpstyrning
  • Kravhantering, att formulera och förtydliga högnivåkrav
  • Kvalitetssäkring av produkt innan release
  • Projektledning av förändringar till den egna portföljen, t.ex. mjukvarureleaser
  • Hantera tekniska förändringar och programuppdateringar inom tekniska ändringsprocessen
  • Aktivt hjälpa till med teknisk support i produktrelaterade frågor
  • Ansvara för det tekniska innehållet i dokumentation
  • I samarbete med dem kommersiella produktchefen utveckla och förbättra produktportföljen för framtida krav och behov
  • Aktivt delta med kravställning och teknisk expertis i större projekt
Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i denna roll har du minst tre års erfarenhet från design och utveckling av inbyggda system. Du har kunskap inom, och erfarenhet av, agila utvecklingsmetoder t ex Scrum, systemarkitekturer, inbyggda system, hårdvaruarkitektur, konfigurationshantering. Vi ser gärna att du tidigare har ansvarat för en produkt inom motsvarande område

Du har en kandidatexamen alternativt liknande akademisk utbildning i datavetenskap eller elektronik och kommunikation. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och har mycket goda kunskaper i engelska, särskilt teknisk engelska, både i tal och skrift.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, vi söker efter dig som är handlingskraftig, prestigelös och driven. Vidare har du en god social kompetens, du trivs med att ha många kontaktytor och är samtidigt en visionär med en utmärkt samarbetsförmåga.

Låter det intressant?

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet. Vårt mål är din framtid!
För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Ring Carolina Eskengren, 08-120 50 427

Publicerad

48 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2015 en omsättning på 3,7 miljarder dollar.