Product Owner Remote Diagnostics till Connected Services

Om jobbet

Inom vår sektion Connected Services på Scania R&D utvecklar vi tjänster baserat på konnektivitet, bland annat Fleet Management-lösningar. Vi på Scania har tidigt investerat i området och har idag över 200 000 uppkopplade fordon.

På vår grupp utvecklar vi Remote Diagnostics Platform. Remote Diagnostics gör att vi vet våra produkters status, och kan göra analyser och viss felsökning, även när de opererar i normal drift. Detta möjliggör helt nya tjänster från Scania som Flexible

Dina arbetsuppgifter

Du är produktägare i vårt team för Remote Diagnostics Platform. Teamet utvecklar lösningar både onboard i fordonet såväl som IT-lösningar, med tyngdpunkt på IT-sidan, och då både frontend och backend. Teamet utvecklar i C# .Net, C++, SQL Server och som molnplattform använder vi AWS.

Du håller ihop vår kort- och långsiktiga planering, och driver utvecklingen av vår produkt tillsammans med teamet. Du jobbar tvärtfunktionellt ihop med olika intressenter runt om i företaget, både på marknadssidan och inom R&D. Du förstår våra användares och kunders behov, på ett sådant sätt så att du kan driva innovation av vår produkt, men målet att Scania skall kunna överträffar våra kunders förväntningar.

Du arbetar systematiskt, och ser till att vi hela tiden tar små konkreta steg mot våra mål. Du är organiserad och har både överblick och kontroll på detaljer, så att teamet kan fokusera på utveckling och att vi tillsammans gör rätt sak.

Vi arbetar agilt, vilket också är naturligt för dig. Du involverar andra och gör dem delaktiga.

Eftersom vi är en del av ett komplext system, så förväntas du dessutom kunna hantera tekniska diskussioner och driva tekniska frågor mot resten av organisationen. Naturligtvis ihop med teamet, men även till viss del självständigt.

Din profil

Du har antingen erfarenhet som produktägare eller är en driven systemutvecklare eller teamledare som är redo för nästa steg. Du bör arbetat som utvecklare själv, för att kunna förstå produkten och de problem och utmaningar som uppstår. Kunskap om, och erfarenhet av, Scanias inbyggda mjukvara, och fordonsdiagnostik är en merit. Du har erfarenhet av IT-utveckling, och agila metoder som exempelvis Scrum. Om du även kan utveckla själv är det en merit, men inte ett krav.

Du ser möjligheter där andra ser hinder, och du motiverar och får med dig andra i det förändringsarbete du leder. Du är drivande, och gillar att samarbeta med andra. Du är bra på att organisera, och målorienterad med god förmåga att planera ditt och andras arbete

Du är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet och kompetens. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Som medarbetare på Scania får du möjligheten att utvecklas och får stort mandat i ditt jobb. Vi gillar människor som vågar ta för sig, älskar samarbete och driver saker framåt.

Tycker du att detta låter som ett intressant roll? Skicka in en ansökan så förklarar vi mer. Vi intervjuar kandidater löpande.

Titel: Product Owner Remote Diagnostics till Connected Services

För ytterligare information, kontakta:

Staffan Persson, gruppchef 08-553 502 31

Bifoga CV, personligt brev och betygskopior
Jobbfakta
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.