Processtekniker till Scanias Motormontering

Om jobbet

Är du utbildad högskole-/civilingenjör med intresse för hållbara transporter? Är du en person som tycker om utmaningar och brinner för utveckling? Har du erfarenhet eller vill utvecklas vidare inom projektledning? Då passar du som Processtekniker på Scanias motormontering. Läs mer nedan och ansök redan idag!

Scania Motormontering monterar, provar och målar motorer till Scanias globala produktion. Vi är idag omkring 1 000 personer och står framöver inför spännande utmaningar med introduktioner av nya motortyper. Vi är stolta över den senaste introduktionen av den nya lastbilsmodellen Scania Next Generation. Vi blir fler och vi söker dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Som Processtekniker kommer du lära dig att skapa tekniska förutsättningar för en konkurrenskraftig produktionsprocess som levererar Scanias motorer med rätt kvalitet i rätt tid. Du arbetar i ett antal projekt som kan innebära exempelvis nyanskaffning och modifiering av produktionsutrustning, optimering av flöden och balansering av montage.

Du är en nyckelperson i den lokala ledningsgruppen där du kommer stödja och driva projekt mot ständiga förbättringar. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter där det ingår att utveckla och optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet. Du kommer att vara en del i ett team med andra processtekniker där det finns mycket bra förutsättningar för utveckling och erfarenhetsutbyte.

Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp. Teamet som du kommer tillhöra består idag av 9 processtekniker. Hos oss är det en självklarhet att du arbetar nära din chef och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar varje vecka.

Din profil

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med teknisk inriktning. Vi tror att du har erfarenhet av liknande tekniskt arbete eller är i början av din karriär. För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta, vara öppen och utåtriktad.

Som person är du engagerad i ditt arbete och du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Du har ett drivande förhållningssätt och du är strukturerad. Du är även nyfiken på att lära dig nya saker och du är öppen för att saker kan förändras under projektens gång. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. En stor del i Scanias grundfilosofi är respekt för individen. Mångfald är en självklarhet och något vi ser som gynnande för teamet och företaget.

Vi erbjuder

Som Processtekniker får du en mycket bra start på din karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de specialområden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express för snabbare pendling till arbetet.

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Patric Persson (Gruppchef Processteknik), 08-553 832 65 eller Christian Thell (Gruppchef Processteknik), 08-553 893 13.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior från din högskoleutbildning.

Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

If you have problems, you can send your application to kandidatbokning@scania.com

Enter Scanias Job ID and the ad headline in the subject line. Attach your resume, cover letter and relevant copies. We also need your full name, Swedish identity number, address, e-mail and mobile number to make your application complete.
Jobbfakta
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.