Processingenjör sökes till ett deltidsuppdrag på AstraZeneca!

Om jobbet

Har du ett genuint intresse för teknik och problemlösning och gedigen kunskap om att arbeta i enlighet med GMP? Har du erfarenhet från att delta i samt leda projekt på ett läkemedelsföretag? Då har vi uppdraget för dig! Adecco Life Science söker nu en Processingenjör för AstraZenecas räkning. Uppdraget är ett konsultuppdrag på 50% med placering i Södertälje. Uppdraget är tänkt att starta omgående och pågå fram till 2017-06-30.

Om AstraZeneca
AstraZeneca är ett av världens ledande läkemedelsföretag. Vi fokuserar på forskning, utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel och bioläkemedel inom viktiga hälsovårdsområden. Vi förvandlar goda idéer till effektiva läkemedel för att förbättra patienters hälsa och livskvalitet över hela världen.

Vi är dessutom mer än ett av världens ledande läkemedelsföretag, på AstraZeneca är vi stolta över den företagskultur vi har som inspirerar till utveckling och samarbete. Vi strävar efter att vara ledande inom allt vi gör och vårt konkurrenskraftiga och flexibla belöningssystem är inget undantag.

AstraZeneca Sweden Operations ligger i Södertälje och är en av världens största produktionssajter av läkemedel.

Till fabriksavsnittet PET Turbuhaler som tillverkar astmaprodukterna inom Sweden Operations söker vi nu en kommunikativ och leveranssäker Senior Process Ingenjör.

Din Roll
Vi söker en senior processingenjör som kommer att arbeta i gruppen Processteknik Formulering, PET Turbuhaler, Sweden Operations. Inom detta fabriksavsnitt är kunskap inom området pulveregenskaper viktigt samt förståelse för vilka karakteristiska egenskaper i pulver som kan påverka en tillverkningsprocess t. ex partikelstorlek, pulverblandning etc. Befattningen är delvis en expertroll inom processteknik. I arbetet ingår att företräda Processteknik Formulering inom fabriksavsnittet PET Turbuhaler i tvärfunktionella projekt t. ex investeringsprojekt, nyproduktsintroduktioner, avvikelseutredningar och utredningsteam. Vidare ingår det i rollen att leda inom fabriksavsnittet olika förbättringsprojekt. Rollen kräver att man har kontakt med olika funktioner på olika nivåer vilket ställer höga krav på den kommunikativa förmågan.

Din Arena
Du kommer att arbeta som Senior Processingenjör inom PET Turbuhaler, Sweden Operations. Du kommer att rapportera till chef för Processteknik. I rollen som Senior Processingenjörhar man många kontaktytor både inom Sweden Operations men också mellan funktioner på andra AstraZeneca platser.

Ansvarsområden
Som Senior Processingenjör inom PET Turbuhaler förutsätts du ha mycket goda kunskaper och erfarenheter från läkemedelstillverkning och därmed ha god förståelse för samverkan mellan produktens specifikationskrav, ingående material, kritiska processparametrar och processpåverkan. Du förutsätts även ha goda kunskaper om Good Manufacturing Practice (GMP).

Du kommer att leda/ingå i projekt inom fabriksavsnittet, genomföra utredningar och bevaka trender. Du förväntas att driva och initiera kontinuerligt förbättringsarbete. I rollen ingår också att säkerställa att interna processparametrar är överensstämmande med vad som är registrerat hos myndigheter. Det ingår också att kunna skriva rapporter med hög vetenskaplig standard, remissläsa och utfärda styrande dokument samt ta fram underlag för besvarande av myndighetsfrågor.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:
 • Medverka till utveckling av tillverkningsprocesser
 • Utreda processrelaterade problem och avvikelser
 • Utbilda produktionspersonal i tillverkningsprocesser
 • Processansvar för en produktgrupp
 • Medverka i investeringsprojekt samt vid val och utvärdering av ny processutrustning
 • Projektledning/deltagande i samband med införande av nya produkter i fabriken.
Kravprofil
 • Du har en teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå med inriktning mot kemi, process- eller maskinteknik, 160p.
 • Du har expertkompetens inom ett eller flera områden t. ex läkemedelsformulering i.e powder products, in-process kontroller, faktorförsöks upplägg i t ex Modde, statistisk utvärdering av data, particle size reduction.
 • Du har erfarenhet från arbete med GMP och tillverkning.
 • Du har erfarenhet från att delta i samt leda projekt och har ett strukturerat arbetssätt när det gäller att sätta upp tidsplaner för dina aktiviteter och projektets samt arbeta med uppföljning och efterfråga resultat. Under perioder kan det förkomma korta deadlines vilket förutsätter en god förmåga att hantera flera pågående aktiviteter samtidigt och göra relevanta prioriteringar.
 • Du har vana av att leda och utreda grundorsaksanalyser i avvikelseteam och erfarenhet av något utredningsverktyg.
 • Du har erfarenhet av att utfärda vetenskapliga rapporter eller motsvarande.
 • Du har god förmåga att leda dig själv och planera ditt arbete.
 • Du har en utpräglad god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör i både tal och skrift både på svenska och engelska.
 • Du har ett genuint intresse för teknik och problemlösning. Du är flexibel och tycker att den höga pulsen i produktionen är stimulerande.
Framgångsfaktorer
Du kommer att ingå i tvärfunktionella projekt och i dessa företräda och representera din funktion. Det sätter höga krav på förmågan att förstå ´business need´ både ur helhetsperspektiv men även från sin egen funktions perspektiv. Det är viktigt att kunna sätta sig in i hur ett strategiskt beslut i ett tvärfunktionellt projekt kan påverka sin funktions verksamhet och vice versa. Arbetet ställer höga krav på förmågan att kunna kommunicera på olika nivåer såväl som att förstå behovet av att eskalera risker i linjen.

Som person har du initiativförmåga och driver ditt arbete självständigt för att nå uppsatta mål. Du är handlingskraftig och uppnår resultat, och tack vare ett utåtriktat sätt så knyter du knyter de kontakter som behövs.

Vad erbjuder vi?
Adecco Life Science är ett specialiserat affärsområde inom Adecco som enbart arbetar med uthyrning och rekrytering av personal inom Life Science. Vår expertis finns inom alla områden av Life Science som t.ex. FoU, Produktion, Kvalité, Kliniska prövningar, och Marknad & Försäljning för att nämna några. Våra kunder finns inom hela Läkemedels-, MedTech-, och BioTech- industrin runt om i Sverige. Vi förmedlar bl.a. forskare, laboratorieingenjörer, kvalitetsingenjörer, kliniska prövningsledare och läkemedelskonsulenter. Som världens största rekryterings- och bemanningsföretag är vår viktigaste tillgång våra kvalificerade medarbetare. Hos oss kommer du som konsult att uppskattas för din specifika kompetens inom Life Science.

Adecco Life Science kan erbjuda dig möjligheten till intressanta uppdrag på attraktiva företag och till tjänster som kanske aldrig kommer ut på den öppna marknaden! För din trygghet omfattas du självklart av kollektivavtal och även av försäkringar och företagshälsovård. Vi vill också att du ska må bra och ger dig bl.a. friskvårdsbidrag och rabatter på träningskort. För att du ska få möjlighet att dela dina erfarenheter med våra andra konsulter ordnar vi regelbundet med sociala aktiviteter.

Är du intresserad?
Tveka inte med din ansökan! Då uppdraget är tänkt att tillsättas så snart som möjligt sker rekrytering löpande under ansökningstiden och uppdraget kan därför tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2016-11-17.

Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta kandidatsupport tel: 08- 598 980 10.

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökningar via e-mail men har du frågor rörande tjänsten kontakta Heidi Pettersson, heidi.pettersson@adecco.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.