Pricing Specialist till Pirelli Tyre Nordic

Om jobbet

Till Pirelli söker vi nu efter en analytisk Pricing Specialist som kommer driva prisprocessen framåt. Pricing Specialisten har en viktig del i att utveckla en lönsam affär genom att stödja säljorganisationen med analyser och priser samt säkerställa ett attraktivt priserbjudande till återförsäljare.

Pricing teamet på Pirelli växer och Pricing ansvaret kommer fördelas på två roller, vilket gör att du kommer jobba nära ytterligare en Pricing Specialist. Ansvaret för de fyra nordiska marknaderna kommer att fördelas på två de två Pricing Specialisterna.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen, varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Pricing Specialisten har en mycket viktig nyckelroll i organisationen och dess arbete påverkar företaget i stor utsträckning. Som Pricing Specialist ansvarar du för att prislistor, prismodeller och prognoser är korrekta samtidigt som du bevakar marknadspriser och driver löpande konkurrensbevakning.

Som Pricing Specialist är du en viktig support till säljorganisationen för att säkerställa att marginaler, priser, rabatter, bonusupplägg till kunder och kampanjpriser till återförsäljare är korrekta. I samarbete med säljorganisationen är du även en support vid prissättning gällande större offerter. Du kommer regelbundet göra analyser av prisnivåer för att följa upp ekonomiska effekter kopplade till prisförändringar för att säkerställa en lönsam affär. I rollen som Pricing Specialist har du ett stort ansvar för att initiera prisjusteringar och prissättning av nya produkter. I ditt dagliga arbete kommer du vara i kontakt med huvudkontoret i Italien och rollen rapporterar till Business Planning, Marketing Product and Supply Chain, Director.

Just nu är det en mycket spännande tid att bli en del av teamet på Pirelli då de står inför spännande utmaningar! Deras vision är att förändra körupplevelsen genom att ständigt utmana teknologin inom däcktillverkning, modeller och hållbarhet över hela världen.

Utbildning/erfarenhet

För att lyckas i rollen har du några års erfarenhet från en liknande roll inom prisstrategiarbete och gärna från ett internationellt företag. Du har en mycket stor analytisk förmåga och kapacitet att hantera stora mängder data. Du är kund- och försäljningsorienterad och i tidigare roller har du visat prov på att vara proaktiv, flexibel och att du ser till detaljer. Du tar även ansvar för dina resultat och har ett starkt siffersinne.

Du har en universitetsexamen inom ekonomi eller liknande samt talar och skriver både svenska och engelska obehindrat. Dina datorkunskaper är mycket goda och du arbetar obehindrat i Excel. Det är även mycket viktigt att du tidigare arbetat i SAP.

Som person är du engagerad, analytisk och affärsorienterad. Du trivs med att jobba i ett team samtidigt som du även är självständig och tar ansvar för ditt arbete. Vidare har du även ett starkt driv för att nå resultat och en god kommunikativ förmåga.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Pirelli Tyre Nordic är världens femte största däckföretag gällande omsättning och är bland de mest lönsamma i branschen. Pirelli har en ledarposition både gällande bil-, lastbil- och motorcykeldäck med ett brett utbud av lösningar designade för att uppnå högsta prestanda och komfort på alla typer av vägar i alla typer av väder.

Pirelli Däck grundades 1872 och utmärker sig genom sin långa industriella tradition då de alltid har kombinerat en kapacitet för innovation med produktkvalitet och ett starkt varumärke. Den långa erfarenheten inom däck, det outtröttliga åtagandet av företaget under forskning och utveckling och det omfattande nätverket av återförsäljare ger möjligheten att nå toppen i varje produkt.