Positiv och engagerad förskollärare till Viggens förskola

Om jobbet

Du kan väcka intresse. Och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Här på Viggens förskola arbetar vi Reggio Emilia inspirerat. Våra lokaler är ljusa, luftiga, stora och ligger i bottenvåningen av Ängskolan, som vi delar gård med. Förskolan ligger nära kommunikationer och nära till naturen. För att anpassa miljön till barngrupperna har vi skapat rum i rummen. Genom den dagliga verksamheten erbjuder vi barnen aktiviteter där det ges möjligheter för dem att utvecklas i språk, matematik, naturvetenskap och teknik, rörelse och hälsa samt social samvaro.

Som förskollärare hos oss kommer du tillsammans med dina kollegor att leda och utveckla det pedagogiska arbetet efter förskolans styrdokument. Du kommer att ha ett övergripande pedagogiskt ansvar och driva utvecklingsarbetet på förskolan. I vår organisation får du schemalagd planerings-, reflektions- och mötestid. Vi slutar inte senare än kl.18:00 från våra möten.

Dina arbetsuppgifter som förskollärare hos är att vara medforskande med barnen genom att lyssna, reflektera, ställa frågor, uppmuntra och utmana. Som förskollärare kommer du att ha ett övergripande ansvar för den pedagogiska verksamheten och dokumentationen i gruppen. Du är trygg i din yrkesroll, är nyfiken och ser möjligheter istället för hinder. Du är aktiv, drivande och har stort intresse för barns lärande. Du utgår från barnens perspektiv för att väva ihop de olika ämnesområdena.

Du reflekterar över ditt uppdrag och arbetssätt samt tar ett gemensamt ansvar för helheten. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar och andra aktörer. Du är flexibel och kan arbeta med barn i alla åldrar.

Vi vill att du är behörig förskollärare. Du ska ha god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolans arbete. Du ska vara ansvarfull och insatt i det systematiska kvalitetsarbetet. Du ska kunna leda, delta, planera och följa upp det pedagogiska arbetet. Du ska behärska svenska språket i både tal och skrift samt ha goda datakunskaper.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 16 december 2016. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget


Hitta hit

Sundbyberg Visa på karta

Visa var