PM Roll Out Flexible Maintenance

SCANIA CV AB · Data & IT · 11 dec

Om jobbet

Scanias framtid bygger på smarta och innovativa tjänster för att möta våra kunders behov. I framkant av Scanias tjänsteutveckling ligger megaprojektet Flexible Maintenance där vi bygger och hanterar tjänsten Scania Maintenance with Flexible Plans. Nu letar vi efter någon som kan hålla i taktpinnen för denna komplexa tjänsteutveckling - kanske är det du?!

Tjänsten Scania Maintenance with Flexible Plans erbjuder våra kunder ett flexibelt underhållsprogram för sina fordon. Tjänsteutvecklingen drivs inom projektet Flexible Maintenance, ett av Scanias största IT-projekt, utifrån kundens behov i kombination med nya spännande initiativ inom området Services Delivery. Produkten är produktionssatt i hela Europa och den vidareutvecklas ständigt samtidigt som lanseringen fortsätter i resten av världen.

Vi arbetar agilt med en tydlig värdekedja och har flera utvecklingsteam med veckoreleaser. Samtidigt koordinerar och rullar i ut produkten över hela världen där varje marknad är ett delprojekt under det stora programparaplyet.

Projektet Flexible Maintenance har pågått i flera år och vi är ett väl sammansvetsat gäng på ca 70 personer. Vi sitter tillsammans med verksamheten, stämningen är god och tempot högt.

Dina arbetsuppgifter

Du är IT projektledare för ett eller flera utrullningsprojekt där du är spindeln i nätet som koordinerar samtliga IT aktiviteter. Du jobbar i nära samarbete med olika team inom Flex-programmet, marknadsprojektledaren samt andra nyckelpersoner och team på den lokala marknaden.

Du leder och koordinerar arbetet med att konfigurera och rulla ut den IT miljö som krävs för att implementera tjänsten Flexible Maintenance. Varje marknad har sina specifika utmaningar och förutsättningar där du analyserar, driver lösningar samt ansvarar för att leverera på överenskommen tid. Du har ett nära samarbete med hela projektteamet i Södertälje samt lokala team på respektive marknad.

Arbetet inkluderar koordinering av alla aktiviteter från uppsättning av nya test- eller utbildningsmiljöer, produktionssystem samt överlämning till support och förvaltningsorganisationen.

Aktiviteter:
 • konfigurering av de centrala systemen (MAC, MPP)
 • dokumentation av hur systemen är konfigurerade
 • säkerställa konfiguration av lokala system som är en del av lösningen (Dealer Management Systems, Contract systems)
 • säkerställa routing via SEIP
 • planera produktionssättning
 • säkerställa att systemlösningen är redo för produktionssättning
 • överlämning till supportorganisationen
Huvudsakligt verktyg för koordinering av aktiviteter för centrala resurser är Jira samt planering och uppföljning av veckosprintar. Leverans av statusrapporter varje vecka är också en del av arbetsuppgifterna.

Din profil

Vi letar efter en person som:
 • är strukturerad och duktig på att koordinera, planera och följa upp
 • har erfarenhet av kundleveranser från projektstart till projektavslut
 • har erfarenhet av agilt arbetssätt
 • har teknisk it kompetens och är familjär med utvecklingsmetoder som Scrum och verktyg som Jira
 • har erfarenhet av systemutveckling och programmering
 • har god social förmåga att bygga relationer mellan olika grupper och individer
 • har erfarenhet av att koordinera arbete på distans
Som person är du driven, strukturerad, självgående samt vågar ta egna beslut. Du är en god kommunikatör som behärskar engelska väl i både tal och skrift. Du är noggrann och envis när det gäller planering och uppföljning, samt gillar att vara social med din omgivning.

Ytterligare information

Kontakta gärna Charlott Frisk Larsson (Gruppchef), 070-739 96 62 eller Sandra Rosengren (Scania Rekryteringscenter), 070-554 05 93.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange ”Jobbid 20164132-PM” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och telefonnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Scania IT servar Scaniakoncernen med systemutveckling, IT-drift och infrastruktur. Vårt uppdrag är att förse Scanias globala affärsverksamhet med innovativa och robusta IT-lösningar. Scania IT har ca 900 anställda och finns representerat i Sverige, Holland, Frankrike, Belgien, Latinamerika och Indien.