Planeringsofficer till Sjöinformationskompaniet Muskö

Försvarsmakten · Övrigt · 30 nov

Om jobbet

Planeringsofficer OR 6 eller OR 7 till Sjöinformationskompaniet Muskö

En av Försvarsmaktens huvuduppgifter är territoriell integritet. Sjöinformationskompaniet är en viktig del i övervakningen av Sveriges sjöterritorium. Vi arbetar också med operativ sambandsledning som innebär att information förmedlas mellan försvarsmaktens fartyg, staber och förband. Från Sjöinformationskompaniets sjöövervakningscentraler skickas en sjölägesbild till den marintaktiska chefen som använder den som beslutsunderlag i sitt arbete att leda marinen. För att kunna skapa denna bild har man en mängd sensorer, exempelvis radar men även flyg och fartyg, vilka bidrar genom att på begäran titta närmre på okända fartygsradarekon till havs. För att få en så heltäckande bild som möjligt finns UVSC, (undervattensspaningscentralen), som med sina sensorer kan ge en bild av vad som händer under vattenytan. Sjölägesbilden används inte bara av Försvarsmakten utan till exempel av sjöräddningsledare vid civila räddningsinsatser.

Nu söker Sjöinformationskompaniets stab medarbetar till sektionen för övning och utbildning!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driva kompaniets verksamhetsplanering omfattande produktion, övning och utbildning.
Sektionen leder och samanhåller övningar som innefattar samverkan och samordning inom och utom FM, nationellt och internationellt.
Arbetet omfattar samordning och projektledning med plutoner, förband, skolor och andra myndigheter. Vilket ställer krav på helhetsperspektiv och god kommunikationsförmåga.
Deltar i tillfälliga sammansatta projektgrupper vid övningsplanering och utbildningar.
Deltar i framtagande av övningsplaner, utbildningsbehov och därtill kopplade verksamheter.
Tjänstgöringsort är Muskö. Tjänsteresor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
*Genomförd och godkänd officers- alternativt specialistofficersutbildning.

Meriterande
  • Erfarenhet från övningsplanering.
  • Erfarenhet att kompetensutveckla personal.
  • Erfarenhet av stabsarbete.
  • Erfarenhet från marin övnings- och insatsverksamhet.
  • Erfarenhet från marina utbildningsfrågor.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel, noggrann och som besitter en anpassningsförmåga samt god samarbetsförmåga. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och är en god kommunikatör. Du har förmågan att arbeta självständigt och under eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetsort: Berga, Haninge

Upplysningar kring befattningen lämnas av
Stabschef Örlogskapten Tivadar Sivgren, Tel: 010-82350 95, 070-648 34 38
C S7 Fanjunkare Henric Sörefjord, Tel: 010-823 51 14, 070-862 73 84

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 070-674 19 17
SACO, Lisbet Landin, tel. 0455-851 15
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel. 070-815 22 56
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personlig brev senast 2016-11-30.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Haninge
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget


Hitta hit

Visa var