Personaladministratör till skolan för elektro och systemteknik på KTH

Om jobbet

Information om uppdraget

Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för elektro- och systemteknik.

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för elektro- och systemteknik bedriver forskning och utbildning inom elektroteknik, systemteknik, informations- och kommunikationsteknik, rymd- och fusionsplasmafysik. Fältet elektroteknik och elektronik på KTH rankades som nummer 17 i världen under 2016 (nummer 16 under 2015). I denna dynamiska miljö arbetar cirka 450 personer, varav hälften är doktorander, många med utländsk bakgrund. Våra forskningsprojekt bedrivs i nära samarbete med industripartners och med forskarkollegor i Sverige och utomlands. Skolan ansvarar för högskole- och civilingenjörsutbildningen i elektroteknik samt flertalet masterprogram med högt söktryck och nära koppling till våra forskningsområden.

Arbetsuppgifter

Detta är en heltidstjänst uppdelat mellan olika enheter inom skolan för elektro- och systemteknik. På 50 % kommer du att göra personaladministration för avdelningen för Fusionsplasmafysik och avdelningen för Rymd- och plasmafysik. Vid de två avdelningarna arbetar 12 lärare som tillsammans med ca 25 doktorander, forskare och ingenjörer bedriver världsledande forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom hela plasmafysikområdet. Tillsammans med en avdelningsekonom kommer du att erbjuda stöd till de två avdelningscheferna samt till de andra medarbetarna.

Under resterande 50 % kommer du att arbeta på skolans kansli, mycket nära HR-ansvarig. Som administratör på skolkansliet kommer du att bli del av en trevlig och välfungerande grupp på ca 25 kollegor som handlägger frågor inom utbildningsadministration, ekonomi, IT och kommunikation. Du kommer du att ha stor variation i dina arbetsuppgifter och möjlighet att vidareutvecklas inom praktiskt HR-arbete. Tjänsten är placerad i nyrenoverade lokaler centralt på KTH Campus-området.

Du kommer att handlägga anställnings- och stipendieärenden från inrättande av kontrakt och uppföljning till avslut av uppdrag. Vidare kommer du att granska avdelningarnas reseräkningar. Att hantera utlägg och arvoden i HR+ ingår också i uppdraget. Tjänsten innebär också att man har en viktig roll i introduktionen av nyanställda så som migrationsfrågor, stöd med frågor om anställningsvillkor eller hantering av KTH:s system för våra medarbetare. Att elektroniskt diarieföra och arkivera avdelningarnas dokument i W3D3 ingår också i uppdraget. En viss del utav din arbetstid kommer att ägnas åt att anordna eventuella möten och seminarier. Du förväntas ta ansvar för andra förekommande administrativa uppdrag från stort till smått och se till att det praktiska runtomkring på avdelningarna fungerar.

Som personaladministratör under skolkansliet kommer du att vara ett stöd för skolans HR-asvarige i dess arbete. Du kommer att administrera skolans jobbannonseringar och rekryteringar i KTH:s rekryteringssystem. Vid behov kommer du att fungera som en extraresurs och hjälpa till andra avdelningar på skolan med deras personaladministration.

Vi använder oss av följande administrativa system: Agresso, HR+, KTH-RES och W3D3.

Vi söker dig som

Vi söker dig med utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper. Du skall ha erfarenhet av likande arbetsuppgifter. Du skall också behärska svenska och engelska mycket väl i tal och skrift då båda språken krävs i tjänstens dagliga arbete, i kontakten med dina närmaste kollegor.

Vi värdesätter också om du är förtrogen med personalhanteringssystemet HR+, något diarieföringssystem eller resehanteringssystem. Tidigare uppdrag inom statlig förvaltning, högskola eller universitet är en merit.

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten och har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vidare har du god samarbetsförmåga då tjänsten inbegriper varierande kontakter inom och utanför avdelningarna. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du snabbt kan sätta dig in i din nya roll. För att trivas i tjänsten är du flexibel och uppskattar att ha variation i dina arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Skicka ditt CV, personligt brev och/eller andra relevanta dokument.

Övrig information

Detta är en tillsvidaretjänst som påbörjas med 6 månaders provanställning.
Denna rekrytering genomförs i samarbete med Academic Work, men du kommer att anställas av KTH.
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Anställningens omfattning: Heltid
 • Tillträde: Snarast möjligt
 • Löneform: Månadslön
 • Antal lediga befattningar: 1
 • Sysselsättningsgrad: 100%
 • Ort: Stockholm
 • Län: Stockholms län
 • Land: Sverige
 • Referensnummer: E-2016-1071
 • Kontakt: Lena Warghagen, rekryteringskonsult, 073-640 92 06, lena.warghagen@academicwork.se, Irina Radulescu, HR-ansvarig, irinar@kth.se
Sista ansökningsdag 2016-12-12
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
HR-administration
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.