Orderplanerare inom supply chain

Om jobbet

Har du en analytisk förmåga utöver det vanliga och är riktigt duktig på hantering av stora datamängder, analysarbete och Excels diverse funktionaliteter? Drivs du av att tänka logiskt och hitta de smartaste och mest lönsamma lösningarna? Har du något års erfarenhet efter din logistikutbildning och vill få möjlighet att arbeta inom en stor koncern med många utvecklingsmöjligheter? Då är det här något för dig!

Information om uppdraget

Dagab Inköp och logistik är en del av Axfood koncernen och är den delen av verksamheten som ansvarar för planering och styrning av ett effektivt och lönsamt varuflöde från leverantör till ca 400 Axfoods butiker bl.a. Willys, Hemköp och Snabbgross. Academic Work söker för Dagabs räkning en analytisk Orderplanerare till avdelningen Varuflödesstyrning Autoorder, detta för ett vikariat fram till sommaren 2017.

Du välkomnas till en driven och ambitiös grupp som arbetar för att leverera hög kvalitet samt strävar efter att ständigt förbättra sin prestation. Som ny medarbetare kommer du att läras upp och stöttas av duktiga och erfarna kollegor.

Academic Work har länge samarbetat med Axfoodkoncernen och det som kännetecknar vårt samarbete är nöjda medarbetare som väljer att stanna kvar länge på bolaget. De vill att medarbetare ska växa och utvecklas genom ett ständigt lärande och erbjuder därför goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling inom koncernen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Dagabs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Dagab.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som Orderplanerare är av operativ och analytisk karaktär och består av att dagligen bevaka ett antal olika system samt granska och kvalitetssäkra orderförslagen.

Du kommer till exempel att:
 • Styra, balansera och prognostisera ordervolymer
 • Besvara frågor på ett professionellt och trovärdigt sätt både internt men främst externt per telefon och e-post
 • Dagligen bearbeta, granska och skicka automatiskt genererade orderförslag till ca 400 Axfoods butiker (Willys, Hemköp och Snabbgross) och säkerställa att dessa order har god kvalitet och korrekta systemförutsättningar
 • Dagligen arbeta i Excel där du analyserar och bearbetar stora mängder av data
Tjänsten riktar sig till dig som är relativt nyexaminerad från högskola/universitet och som vill kliva in i en kombinerad analytisk och operativ roll där det ställs höga krav på högt ansvarstagande redan från första dagen.

Vi söker dig som
 • Har nyligen tagit examen från högskolan/universitet med inriktning logistik
 • Har efter studierna 1-3 års arbetslivserfarenhet från detaljhandel- och/eller logistik
 • Har mycket goda kunskaper i Office-paketet främst inom Excel (Pivot och Macro) samt Power Point
 • Har en mycket god analytisk förmåga
 • Då all kommunikation sker på svenska krävs det mycket goda kunskaper både i tal- och skrift
Det är meriterande om du:
 • Har god vana från olika IT- affärssystem, exempelvis SAP
 • Arbetserfarenhet av att ta fram och analysera data
Som person drivs du av utmaningar där du får möjlighet att använda dina analytiska kunskaper. Du är inte rädd för att agera i en oväntad situation (ex. systemstörningar) och kan agera snabbt och korrekt utefter avdelningens uppsatta arbetsrutiner.

Då tjänsten kräver en bred extern och internt kontakt bör du ha en stark kommunikativ förmåga och där du håller en högklassig servicenivå i alla dina samarbeten. Vi ser det som extra fördelaktigt om du som person bidrar till nytänkande och är positivt inställt inför nya förändringar i det dagliga arbetet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, vikariat fram till sommaren 2017
 • Uppskattad arbetstid: Klockan 07:00-16:00, var 4-5 vecka 06:00-15:00, helgarbete enligt schema var fjärde vecka
 • Placering: Haninge/Jordbro
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Emelie Gustafsson, 08-522 589 37
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Administration & Ledning
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Dagab är en del av Axfood koncernens verksamhet som bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp och Axfood Snabbgross. Totalt har Axfood 264 egna butiker och cirka 820 samverkande butiker. Dagab Inköp & Logistik ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik ska fungera optimalt för koncernens kedjor och externa affärskunder. Axfoodkoncernen arbetar ständigt med att effektivisera varuflödet från sortiment och inköp till lagerhantering och distribution. Leveranser sker från någon av de sju distribunalerna i Jordbro i Stockholm, Backa i Göteborg, Jönköping, Borlänge, Örebro, Skellefteå och Sätra.

Young Professional Attraction Index är en undersökning genomförd av Academic Work i samarbete med TNS Sifo med syfte att mäta hur attraktiva arbetsgivare är. Axfoodkoncernen som är en framgångsrik arbetsgivare placerar sig på topp 100 listan som en av Sveriges mest attraktivaste arbetsgivare. Klicka på länken för att se den totala listan för hur attraktiva de arbetsgivare som ingått i vår studie är i hela målgruppen studenter och akademiker i början av karriären.