Orädd och Utåtriktad Nätverks- och IT-tekniker till Sharp, ett av världens starkaste varumärken!

Academic Work · Data & IT · 24 dec

Om jobbet

Vill du arbeta på ett företag som blivit utsedda till ett av världens starkaste varumärken? Är du en duktig Nätverks- och IT-tekniker med stort driv och en hög social förmåga? Då kan Sharp erbjuda dig en rolig och omväxlande tjänst som Nätverks- och IT-tekniker där du kommer få arbeta med ett glatt gäng och har stora möjligheter att utvecklas!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sharps räkning en Nätverks- och IT-tekniker som ska arbeta inom outsourcing av IT.

Sharp är ett av Nordens ledande företag inom B2B-lösningar för dokumenthantering, kassaregister/Point of Sales samt videoväggar och touchskärmar. Man säljer också IT-lösningar och är en outsourcingpartner inom IT för sina kunder. Sharp har blivit utsedda till ett av världens starkaste varumärken och finns representerade med kontor över hela världen. Du kommer att utgå från Stockholms-kontoret i Alvik, där du sitter nära säljavdelningen och pre-sale specialister men du kommer också att arbeta i nära samarbete med kollegor från hela landet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sharps önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sharp.

Arbetsuppgifter

Som Nätverks- och IT-tekniker kommer du att arbeta med implementationsprojekt för kunder i Sharps molnmiljö och förvaltning av befintliga kunders IT-miljöer. Du arbetar både med fjärrstyrning och on-site ute hos kunder.

För att trivas i rollen är du en person som drivs av att utvecklas och att vara med och bidra till att Sharp ligger i linje med de tekniker och det kundfokuset som krävs. Du kommer att ha stort eget ansvar och arbeta mycket självständigt, samtidigt som du alltid har ett bra team att bolla med och arbetar nära säljavdelningen.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med implementation och förvaltning av kunders IT-miljöer
 • Hantera inkommande ärenden som eskaleras från Sharps service desk
 • Arbeta med serverinstallationer
Tjänsten passar dig som har lätt för att sätta dig in i arbetsuppgifter och tycker om att ta dig an nya uppgifter. För att trivas i rollen är du orädd med förmåga att själv se vad som behöver göras. Du har stora möjligheter att bolla med kollegor på samma tjänst som sitter uppe i Umeå, men i Stockholm är du den första på just denna tjänst. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas mot säljsidan alternativt pre-sale specialist-sidan.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en hög grundkompetens inom IT och teknik, förvärvad antingen genom studier på eftergymnasial nivå och/eller genom arbetslivserfarenhet från nätverkstekniker-yrket (ca.2-4 år). Du har erfarenhet av att jobba med fjärrstyrning, men har också varit on-site hos kund, vilket du trivs bra med. Du är trygg i att arbeta med nätverkskommunikation och i att felsöka interna nätverk.
 • Mycket god kännedom om Microsofts produkter utifrån Windows-server
 • Erfarenhet av att jobba med VMWare och Windows-server
 • God vana av att arbeta med virtualisering och nätverkskommunikation.
Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet av HyperV.

Som person är du nyfiken på nya tekniker, målinriktad och har en utpräglat social sida. Eftersom du kommer att arbeta både på distans mot kunder, men även on-site så är det viktigt att du trivs med att vara ute hos kunder och att ha många kontaktytor i ditt vardagliga arbete, såväl internt som externt. Du är flexibel och prestigelös i ditt förhållningssätt, och inte främmande för att hugga tag där det behövs. Du tar dig an dina ansvarsuppgifter på ett noggrant och strukturerat sätt med stort fokus på kunderna i alla lägen. Samtidigt som du har en hög förmåga att arbeta självständigt så är det viktigt att du är en duktig lagspelare som värdesätter samarbete och gemenskap med dina kollegor.

Övrig information
 • Start: Snarast med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast lön enligt överenskommelse
 • Placering: Alvik, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Malin M Andersson, Recruitment Administrator 08 - 562 467 06
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Nätverkstekniker
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Sharp är ett av Nordens ledande företag inom B2B-lösningar för dokumenthantering, kassaregister/Point of Sales samt videoväggar och touchskärmar. Man säljer också IT-lösningar och är en outsourcingpartner inom IT för sina kunder. Sharp är ett Japanskt företag som grundades 1912 och som har blivit utsedda till ett av världens starkaste varumärken. Globalt är man ca 40.000 anställda och i Norden ca 260. Sharp är certifierade enligt ISO gällande miljö och kvalitet och man har i Norden ett nära samarbete med svensk miljömärkning, Svanen.