Operativ inköpare till Fortum

Om jobbet

Har du erfarenhet av inköp och letar efter en ny utmaning med stora utvecklingsmöjligheter? Vill du dessutom arbeta på en arbetsplats med högt i tak och härlig sammanhållning? Då kan du passa som inköpsassistent till Fortum Värme. Ta chansen och sök nu!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Fortum Värmes räkning en driven och ambitiös inköpare som ska hjälpa till och stötta ansvarig inköpare för Södra destriktet i det dagliga arbetet. Fortum Värme producerar miljöanpassad fjärrvärme, fjärrkyla och el. Den anläggningen du kommer att vara del av producerar värme till södra Stockholm och är en av Europas modernaste anläggningar för denna typ av förbränning. Behovet är långsiktigt, då en förändring på avdelningen bidragit till ett nytt behov i form av en inköpsassistent. I tjänsten kommer du bland annat att arbeta med inköpsordrar, leverantörsuppföljning och ta in offerter. Du får även chansen att stötta drifts- och underhållsingenjörer med en del administrativa uppgifter.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fortum och deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som inköpare kommer du främst arbeta med det operativa inköpsarbetet. Du fungerar tillsammans med inköpsansvarig som talesperson för verksamheten när det gäller inköpsfrågor. Du kommer bland annat vara involverad i inköp av servicetjänster samt ha kontakt med ramavtalsleverantörer där du ska jämföra deras erbjudanden, beställa och följa upp. Du kommer få arbeta med inköpsrekvitioner och även viss fakturahantering. Du kommer ha möjlighet att delta på möten hos andra av Fortums värmeanläggningar och tjänsten är en perfekt chans för dig att bygga upp ett eget nätverk. Tjänsten är en spindel-i-nätet-roll och för en person med driv och ambition så finns det stora utvecklingsmöjligheter.

Du kommer till exempel att:
 • Ha kontakt med underhålls- och driftsingenjörer samt leverantörer
 • Lägga inköpsordrar
 • Hjälpa till med maximoärenden. Maximo är ett underhållssystem som Fortum använder sig av
 • Begära in offerter
 • Leverantörsuppföljningar
Tjänsten passar dig som på kort tid vill utvecklas inom din yrkesmässiga roll. Vi tror att du trivs med att utmana gamla rutiner och hitta nya sätt att arbeta och motiveras av att hitta kostnadseffektiva lösningar. Här kommer du att få arbeta väldigt brett och det krävs därför en förmåga att ta initiativ och fatta beslut. Arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag och därför ser vi gärna att du är självständig och lösningsorienterad. För rätt person finns även stora möjligheter till att bli överrekryterad direkt till Fortum.

Vi söker dig som
 • Har några års arbetslivserfarenhet av en liknande roll, gärna inom en teknisk verksamhet
 • Har goda datakunskaper
 • Talar både svenska och engelska flytande då kommunikationen internt och externt kan komma att ske på båda språken
Det är meriterande om du....
 • Har en högskoleutbildning eller YH utbildning inom relevant område
 • Har arbetat i systemet Maximo eller liknande sedan innan
 • Har arbetat administrativt, gärna på ett större företag.
 • Är teknikintresserad då verksameheten är kopplat till mycket mekanik och elautomation utbildning inom relevant område, men detta är inget krav.
Som person är du lyhörd, engagerad och driven. Då tjänsten är bred så ser vi gärna att du är prestigelös med en vilja att lära och utvecklas. Du har inga problem att ta för dig och du värnar om att utföra dina arbetsuppgifter med kvalité. Visar du intresse och har en hög ambitionsnivå så finns det även chans till att gå vidare inom företaget, vilket gör denna tjänst till en bra start på en lång karriär.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Högdalen
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Publicerad

61 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Lär mer om hur Fortum presenterar sig som arbetsgivare här