Objekt/Projektledare till Systemförvaltningsenheten, Försvarsmakten

Försvarsmakten · Övrigt · 28 okt

Om jobbet

Objekt/Projektledare till Försvarsmaktens

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFEs huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Systemförvaltningen har idag valt att dela upp gränssnittet gentemot verksamheten i olika förvaltningsområden/objekt. Som objektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen inom utpekat förvaltningsområde. I rollen kommer du att bl a ansvara för och projektleda kommande releaser inom ditt område. Aktuellt ansvarsområde består främst av SAP Ek modulen men även HR och andra systemstöd inom exempelvis utbildnings- och rekryteringsområdet.

Arbetsuppgifter
Övergripande ansvara för ledningen av planering och implementation av beslutade changeärenden i releaser inom det aktuella förvaltningsområdet
Säkerställa att förvaltningsaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv
Delaktig i koordineringsaktiviteter med andra objektledare/projektledare, linjechefer och interna samt externa grupperingar
Delaktig i förbättrings-/utvecklingsåtgärder för arbetet inom förvaltningsorganisationen
Eftersträva att vi uppnår målen och åtaganden som anges i förvaltningsåtagandet
Övergripande ansvara för åtgärder och relaterat arbete i samband med kritiska incidenter som direkt berör förvaltningsområdet

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens
  • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom projektledning och/eller förvaltningsledning
  • Bred erfarenhet inom aktuellt område med inriktning på SAP Ek-system och/eller HR
  • Erfarenhet av att jobba enligt en etablerad projektstyrningsmodell
  • God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete
Meriterande
  • ITIL-foundation certifiering
  • Erfarenhet inom IT-säkerhet
  • Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer
  • Erfarenhet av förändringsledning
Personliga egenskaper
Strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra och har mycket goda ledaregenskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort är Stockholm

Förfrågningar kring befattningen kan lämnas av
SektC Karin Björkström 072-350 84 28 eller AvdC Christina Olsson 070-512 05 58. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-28

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget