Nyexaminerad ingenjör till traineeprogram inom utveckling av både mjuk-och hårdvarulösningar

Om jobbet

Är du redo för en fantastisk möjlighet att rivstarta din karriär på ett globalt tekniskt företag? Som National Instruments trainee-deltagare från Sverige kommer du få utveckla såväl dina tekniska kunskaper som din förmåga att arbeta kundorienterat. Efter detta tvååriga program kommer du ha erhållit både specialistkunskaper och en bra teknisk bredd som ger dig mycket goda förutsättningar för framtiden. National Instrument är bolaget som ständigt utbildar och utvecklar sina medarbetare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för National Instruments räkning en nyutexad ingenjör till deras två år långa Engineering Leadership Programme (ELP). Som trainee får du en mentor som stöttar dig i din karriärsutveckling och du kommer även arbeta mycket nära din Team Leader.

Som deltagare i Engineering Leadership Programme kommer du under två års tid få en bred inblick inom flera av National Instruments olika nyckelområden. Du kommer utvecklas både tekniskt och på ett personligt plan.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och National Instruments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos National Instrument på ett tvårigt kontrakt.

Arbetsuppgifter

Under ditt första år som trainee kommer du att arbeta på Applications Engineerings avdelningen i Kista där du kommer utmanas genom att använda dina tekniska kunskaper och arbeta med utvecklingen av själva applikationerna. Ditt andra år kommer du arbeta på Inside Sales med syfte att använda din kunskap för att identifiera kundernas behov, lära dig skriva kravspecifikationer samt ge råd om vilka lösningar som passar den specifika kunden bäst. Här kommer du att interagera direkt med olika kunder för att utbilda, informera och konsultera. Du kommer att hjälpa kunderna till nya kreativa lösningar på komplexa problem genom National Instruments olika produkter.

Du kommer till exempel att:
 • Förse kund med lösningar på tekniska problem inom alla produktlinjer
 • Arbeta med konfigurering av både mjukvara och hårdvara samt felsöka
 • Vidarebefordra avancerade förfrågningar till seniora applikationsingenjörer
 • Koda och förbättra felsökningsverktyg, demonstrationsprogram och sammanställa en bas med FAQ:s
 • Leverera högkvalitativa utbildningar om NI:s produktlinje till kunder
 • Leverera tekniska presentationer och demonstrationer för kunder och partners
 • Arbeta nära kunder för att hjälpa till att göra fallstudier för innovativa applikationer
Tjänsten passar dig som vill arbeta på ett internationellt företag, eftersom National Instruments har kontor i både Nederländerna, England och i hela Skandinavien. Du som vill utmanas tekniskt men samtidigt tycker om att arbeta mot kunder kommer att trivas mycket bra här!

Vi söker dig som
 • Är minst högskoleingenjör inom exempelvis elektronik, fysik, mekatronik eller datavetenskap/datateknik
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska
 • Har max två års arbetslivserfarenhet efter dina studier
Meriterande:
 • Civilingenjörsexamen
 • Kunskaper inom industriell automation och/eller har kunskaper om National Instruments produkter
Som person är du en skicklig problemlösare och duktig på att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Du har förmågan att analysera problem varför du innehar starkt logisk förmåga och kan arbeta kreativt för att lösa problem. Vidare har du lätt för att samarbeta dvs. arbeta i team, men kan samtidigt arbeta självständigt för att driva ditt egna arbete framåt. Utöver detta är du kommunkativ och kan därför bemöta kunder på ett professionellt och framgångsrikt sätt. Du är proaktiv och ser möjligheter.

Övrig information
 • Din ansökan: Vänligen inkom med CV samt personligt brev på engelska i din ansökan
 • Bifoga: Dina betyg från högskolan/universitetet i din ansökan
 • Start: Efter sommaren, augusti eller början av september
 • Omfattning: Heltid, tvåårskontrakt
 • Placering: Stockholm, Kista
 • Kontaktuppgifter: Maria Gunnardo rekryteringsadministratör tel: 08-522 589 02 recruitmentstockholmsouth@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

30 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 jan

Om företaget

National Instruments är ett internationellt företag med lång erfarenhet inom branschen och har verksamhet i bland annat Sverige, Storbritannien och Nederländerna. De har som ambition att möta sina kunders utmaningar med hjälp av kreativ problemlösning. De arbetar aktiv för att utveckla och utbilda sina anställda och skapa en trivsam och givande arbetsmiljö. Dessutom arbetar det för att minimera sin miljöpåverkan och vill arbeta för ett hållbart klimat.

Academic Work Fotbollslandslaget - 1# The Office

Dagens talanger är framtidens stjärnor, både på jobbet och på fotbollsplanen. Här tränar U20-landslaget inför VM. På vårt kontor.