Nu söker vi en Produktionsingenjör till Försvarsmakten

Om jobbet

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. MSK Ledsyst har i uppdrag att sammanhålla Försvarsmaktens verksamhet avseende förvaltning (systemförvaltning, systemdrift samt underhåll) av Försvarsmaktens ledningsstödsystem samt IT-verksamhet. Enheten har befattningar i Enköping och i Stockholm och utgör Försvarsmaktens beställarorganisation av förvaltning, drift och underhåll inom ansvarsområdet.

Vi söker en produktionsingenjör till Produktionssektionen, Systemledningsavdelningen
Produktionssektionen ansvarar för MSK Ledsyst planering och uppföljning av beställningar till utförare vid andra enheter inom Försvarsmakten. Sektionen företräder MSK Ledsyst i produktionsärenden till utförande enheter. Sektionen består av chef, fyra produktionsingenjörer samt en planeringsingenjör. Arbetet genomförs i nära samverkan med stab och övriga avdelningar/sektioner inom MSK Ledsyst samt tillsammans med utförare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du svarar för beställningsplanering, beställning och uppföljning mot utförande enheter inom eget ansvarsområde.
Du deltar i budgetarbete samt månatliga återrapporteringar med ansvar för verksamhets- och ekonomiska rapporter samt stödjer tekniksystemledare/IT-förvaltningsledare vid deras budgetering och rapportering.
Du stödjer övriga sektioner inom Systemledningsavdelningen med beställningsplanering, beställningar och -uppföljning samt genomför vid behov koordinering inom MSK LEDSYST och/eller utförande enheter.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet inom planering och uppföljning av produktion som beställare mot annan utförare
  • Kunskap och erfarenhet av produktionsplanering och uppföljning
  • Kunskap och erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning
Meriterande
  • Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmakten och dess planerings- och uppföljningsprocess
  • Erfarenhet av drift och/eller förvaltning av Försvarsmaktens IT- och Ledningssystem
  • Erfarenhet av stora organisationer, antingen som anställd eller som leverantör
  • Linjechefsarbete och/eller projektledning
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Du är en person med stor drivkraft och engagemang, Du är noggrann, tydlig, resultatinriktad och är van att arbeta under eget ansvar. Du kan hantera en intensiv arbetssituation med många osäkerheter i en föränderlig omvärld. Du har en god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift. Du kan organisera och leda arbete i samverkan med andra enheter. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi lägger även stor vikt vid kunskap om och erfarenhet av Försvarsmakten och dess planerings- och uppföljningsprocess.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde efter överenskommelse.
Placeringsort Stockholm i första hand, alternativ Enköping kan diskuteras. Tjänstgöring sker kontinuerligt vid båda verksamhetsställena.

Upplysningar om befattningen lämnas av Chef Produktionssektionen, Anna Alm: anna.alm@mil.se alt 070-207 29 15.

Fackliga företrädare
OF Joakim Ljunggren: 0171-15 76 30
SACO Rolf Lindell: 0709-64 72 32
OFR/S Inge Bäcklin: 0171-15 73 83
SEKO Per-Gustaf Andersson: 0171-15 85 48.

Välkommen med din ansökan senast 2016-12-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var