Nordic Flanges Group söker en affärsintresserad ekonomichef, Stockholm

Nordic Flanges · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Är du en person som har lätt för att sätta sig in i affären och tycker om att arbeta för att driva affärsutveckling utifrån det ekonomiska perspektivet? Vi söker nu en energisk och framåtlutad ekonomichef som ska vara del i uppbyggnaden av Nordic Flanges Groups ekonomiavdelning. Som ekonomichef kommer du att fokusera på att sätta ekonomiprocesser, säkerställa redovisningen samt strategiskt arbeta med affärsuppföljning. Som ekonomichef rapporterar du till VD och din arbetsplats är på kontoret i Mariehäll, nära Bromma Flygplats.

Arbetsuppgifter som ekonomichef
 • Säkerställning av månads- och årsbokslut och årsredovisning
 • Budget och prognosarbete med uppföljning
 • Externa kontakter med Skattemyndigheten, revisorer m m
 • Arbeta med processförbättringar kopplat till ökad effektivitet och lönsamhet
 • Vara med och ta fram och utveckla produktkalkyler
 • Samarbete med produktionsenheter i strategisk uppföljning
 • Rapportering till ledning, styrelse och ägare
 • Personalansvar på distans
 • Ledningsgruppsarbete


Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomiområdet och med minst 5 års erfarenhet från en arbetsledande roll inom en ekonomifunktion. Vi ser det som mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet från produktions-, tillverknings- eller projektorganisationer och är van vid att arbeta med uppföljning av sådana enheter. Du har erfarenhet från att säkerställa koncernredovisningen i tidigare tjänster och har dokumenterad erfarenhet av affärsanalys. Nordic Flanges arbetar i SAP och Qlikview, så tidigare erfarenhet från dessa system är ett plus men inget krav. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef är det av högsta vikt att du har ett väl utvecklat affärsintresse. Du har lätt för att, ur ett helikopter-perspektiv, kunna identifiera potentiella utvecklingsområden men också ha den kommunikativa förmågan att kommunicera ut detta till organisationen. Vidare tycker du om att skapa och bygga upp skalbara interna strukturer. Du är trygg som person och trivs att vara en central gestalt i att representera ekonomi i strategiska frågor. Du är orädd och vill gärna gå rakt på sak.

Placeringsort: Stockholm

Om Nordic Flanges Group AB

Nordic Flanges är en ledande leverantör av industriflänsar i Norden. Vår affärsidé är att med marknadens bästa kundservice leverera flänslösningar i rostfritt, aluminium och stål. För att uppfylla våra kunders höga krav på effektivitet, flexibilitet och kvalitet är vårt erbjudande baserat på både egenproducerade och handlade produkter i en centraliserad och kundanpassad logistiklösning. Koncernen är listad på Nasdaq OMX First North, har 115 anställda och har export till 25 länder. Vår egenproduktion av flänsar sker i tre fabriker:
 • I Örnsköldsvik smider vi flänsar i rostfritt, syrafast och titan. Fabriken är bl.a. NORSOK-certifierad.
 • I Kronoby, Finland producerar vi aluminiumflänser.
 • I Kalajoki, Finland producerar vi stora flänsar samt specialkomponenter till industrin.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordic Flanges Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 7751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 oktober 2016. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Accounting manager, Chief accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, Financial consultant, Business controller, Senior business controller, Group controller, Heaf of Finance, Financial manager, Financial director, redovisningsspecialist, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO
Jobbfakta
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget