Noggranna handläggare med Excelkunskap till Skolverket

Om jobbet

Är du nyutexaminerad statsvetare eller nationalekonom och en riktig stjärna på Excel? Vill du arbeta med ärenden som berör en relevant samhällsfråga? Ta då chansen och sök tjänsten som handläggare till Statsbidragsverksamheten på Skolverket!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Skolverkets räkning två stycken handläggare med Excelkunskaper. På grund av väntad hög arbetsbelastning behöver Skolverket utöka arbetsgruppen. Arbetet startar omgående och kommer att utföras på en av två Statsbidragsenheter.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Skolverket.

Arbetsuppgifter

Som handläggare kommer du bland annat att arbeta med att kontrollera ansökningar och rekvisitioner. Arbetet kommer att utföras i Excel och innefatta granskning, jämförande och komplettering av ärenden. Arbetet är självständigt, men utförs i nära samarbete med kollegor på Statsbidragsenheten samt med externa kontakter.

Detta är en väldigt bra möjlighet att komma in på en statlig myndighet och visa din potential. Är du intresserad av att fortsätta inom offentlig sektor är all erfarenhet liknande denna viktig för din framtid.

Vi söker dig som

Är nyutexaminerad nationalekonom eller statsvetare. Du ska ha goda kunskaper i Excel vilket innebär att du ska kunna hantera stora datamängder och använda grundläggande formler. Det är meriterande om du under dina studier har arbetat med liknande arbetsuppgifter.

Som person är du analytisk, noggrann och kommunikativ. Du ska kunna hantera stora mängder siffror och på ett strukturerat sätt gå igenom dessa för att finna eventuella fel. Du måste även ha en god förmåga att kommunicera med huvudmän bland annat när eventuella kompletteringar måste göras.
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid till mars 2017, med god chans till förlängning
  • Placering: Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

28 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 jan

Om företaget

Skolverket är en statlig förvaltningsmyndighet för skolan, förskolan, vissa utbildningsformer och annan pedagogisk verksamhet. Myndigheten ska främja att alla barn och elever får tillgång till en utbildning och verksamhet som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. Skolverket ska bidra till goda förutsättningar för barns utveckling och lärande samt förbättrade kunskapsresultat för elever.