NÄTVERKSTEKNIKER TILL SIGMA IT CONSULTING

Sigma · Data & IT · 25 dec

Om jobbet

Om Sigma IT Consulting
Sigma IT Consulting ingår i Sigma koncernen som har över 2000 medarbetare i 11 länder. Sigma är ett familjeföretag och är idag Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag som ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson. Sigma IT Consulting finns på ca 20 orter i Sverige och i ytterligare sex länder. Tillsammans är vi omkring 850 medarbetare. Genom våra olika specialistkompetenser inom IT och management effektiviserar och förnyar vi våra kunders affärsverksamhet. Sigma har bland annat ett stort engagemang i välgörenhetsorganisationen Star For Life, vilket vi är mycket stolta över.

Rollbeskrivning
Sigma IT Consulting behöver förstärka organisationen med en erfaren tekniker till enheten Serve by Sigma för utveckling och operations av nät och säkerhet. Du kommer att arbeta i ett tight team som arbetar med förvaltning av nätinfrastruktur och IT-säkerhet för ett flertal kunder samt utveckling av nuvarande och framtida tjänster och erbjudanden. Tjänsten är placerad i Centrala Stockholm City med inslag av konsulting kan förekomma (ca 20%) där du som specialist rekommenderar säkerhetslösningar åt nya och befintliga kunder.

Du kommer att arbeta med kvalificerade medarbetare med fokus på både underhåll och vidareutveckling av följande områden:
  • Core Infra Routing
I rollen kommer du att specialisera dig på ovanstående områden och få möjlighet att delta i olika projekt som expertresurs. Det är många spännande projekt på gång och du kommer att få möjlighet att fördjupa dina tekniska kunskaper! Du kommer även att få arbeta med kapacitetsplanering och infrastrukturdesign.

I tjänsten ingår även drift och underhåll (att hantera incidenter eskalerade till 3nd line), change management samt att säkerställa att man ligger i teknisk framkant inom teknikområdet. Du kommer att skriva rutiner och instruktioner till 1st och 2nd line. Du kommer att få ett stort ansvar och förväntas arbeta såväl individuellt som i team, och i tjänsten ingår även kontakt med externa leverantörer.

Kvalifikationer
För att passa i rollen ser vi att du har en bakgrund som tekniker och har arbetat i 4-5 år inom nedanstående områden i en Enterprise-miljö. Som person är du drivande, gillar förändring och brinner för såväl teknik som för att hitta nya tekniska lösningar. Vi tror också att du trivs bra med ett stort ansvar, mycket frihet, att driva förbättringsarbete samt med att arbeta som teknisk specialist.

Det är också viktigt att du har en stark kommunikativ förmåga och att du kan dela och kommunicera lösningar och idéer till olika representanter inom verksamheten. Vidare så har du en förmåga att strukturera, koordinera, prioritera samt initiera relevanta uppgifter och aktiviteter.

Du behöver ha goda kunskaper och erfarenheter gällande följande:
  • Juniper SRX
  • Routing
  • Switching
  • IPSec
  • Open BSD firewalls
  • Cisco ASA
  • Enterprise Wi-Fi
Vidare är det också meriterande med kunskap inom dessa område:
  • Linux
  • CEH
Tjänsten kräver att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Din ansökan
Tjänsten ska tillsättas snarast och om du känner att ovanstående passar bra in på dig så är du varmt välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev. Vid frågor är ni välkomna att kontakta rekryteringsansvarig Rebecka Ekberg på 070-660 21 22 eller rebecka.ekberg@sigma.se.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Nätverkstekniker
Kontakt

Ring Rebecka Ekberg, 070-660 21 22

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 dec

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var