Nätanalytiker till Vattenfall Eldistribution

Om jobbet

Vattenfall Eldistribution växer och behöver dig!

Vi bygger framtidens elnät. Vattenfall Eldistribution satsar 4 miljarder per år på Sveriges elnät. Vi isolerar och gräver ned hundratals mil elledningar, vi breddar för ledningsgator och investerar i modern övervakningsteknik. Allt för ett flexiblare och smartare elnät med färre strömavbrott och säkrare leverans. Därför investerar vi på Vattenfall Eldistribution i den bästa kompetensen och vi är nyfikna på dig som Nätanalytiker till Solna eller Luleå!

Om tjänsten
Inom gruppen Nätanalys på enheten Nätstrategi & Utveckling ansvarar vi för att bland annat utforma och planera det framtida elnätet. Som Nätanalytiker kommer du bland annat att arbeta med ett eller flera av områdena nedan:
  • Nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler
  • Analys av nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar med hjälp av beräkningssystemen PSS/E & NetBas
  • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i elnätet
  • Projekt rörande kundanslutningar
Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna projekt.

Om dig
Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Vi ser också att du har mångårig arbetslivserfarenhet från nätplanering och/eller nätanalys för lokal-, region eller stamnät.

Som person är du ansvarskännande och har hög drivkraft. Du är en god problemlösare såväl när det gäller tekniska som ekonomiska frågor. Du har förmågan att konkretisera tekniska krav och villkor till en lönsam affär. Samarbete och kundorientering är viktiga framgångsfaktorer för dig. Du har en god social förmåga och trivs i affärsmässiga sammanhang. Du har också lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska. Körkort klass B erfordras.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med en bra gemenskap där alla ska känna sig inkluderade. På Eldistribution är vi öppna, delar med oss av våra kunskaper, insikter och idéer samt ställer upp för varandra. Hos oss finns det möjlighet att utvecklas, genom vår karriär- och utvecklingsmodell blir det tydligt för både chef och medarbetare vad nästa steg i karriären kan bli. Vi tror att genom ett positivt samarbetsklimat som inspirerar, utvecklar, inkluderar och ger energi får vi verksamheten att prestera och utvecklas bättre. Vi tror också att en bra balans mellan privatliv och arbetsliv är viktigt.

Mer Information
Placeringsort för denna tjänst är Solna eller Luleå.
Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vi utför löpande urval och intervjuer.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Eriksson, 070-247 72 77. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Oskar Fors, 070 240 94 02. På grund av semestertider kan det vara begränsad möjlighet till kontakt.

Fackliga representanter är Eva Jirhem Ledarna, Essi Ransed Akademikerna, Anders Gustafsson Unionen och Erik Wennström SEKO. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall Eldistribution AB är ett bolag inom Vattenfallkoncernen. Vi är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Vårt elnät omfattar cirka 12 000 ledningsmil - ungefär tre varv runt jorden. Vi utvecklar och underhåller vårt elnät genom stora investeringar för en hög leveranssäkerhet och för att möta framtidens krav på ett modernt elnät. Vi är cirka 750 medarbetare som arbetar inom områden som teknik, ekonomi, marknad, IT, miljö med flera. Vi finns på tre orter - Trollhättan, Stockholm och Luleå.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Elkraft
Kontakt

Ring Peter Eriksson, 070-247 72 77

Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 okt

Om företaget