MTR tunnelbana söker Gruppchef till lokalvård

Om jobbet

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vi söker en gruppchef till vår lokalvårdsenhet. Som Gruppchef coachar, utvecklar och leder dina medarbetare som arbetar som lokalvårdare. Som ledare har du en stor påverkan på dina stationers resultat och det är avgörande att du är med och driver dina medarbetare framåt så att vi tillsammans kan skapa världens bästa tunnelbana. Du arbetar till största del ute i driften tillsammans med dina medarbetare men har din arbetsplats i Liljeholmen. Du kommer att tillhöra tunnelbanans gröna linje och rapporterar till Områdeschef lokalvård grön linje. Tjänsten är i huvudsak på dagtid men det för att du ska kunna träffa alla dina medarbetare förekommer helg och kvällsarbete

Ditt uppdrag

Rollen som Gruppchef är mycket operativ och du är ansvarig för att dina medarbetare har rätt förutsättningar för att kunna ge bästa tänkbara lokalvård under hela trafikdygnet. En grundpelare i vårt ledarskap är det coachande förhållningssättet vars synsätt du måste dela. I dina arbetsuppgifter ingår att:
  • Driva och operativt ansvara för din grupps leverans.
  • Genomföra utvecklingssamtal samt kontinuerliga arbetsplatsmöten
  • Säkerställa att en heltäckande städning utförs i enlighet med städstandarden och avtalskraven från SL.
  • Motivera medarbetarna och aktivt coacha genom att vara tillgänglig och aktivt träffa din medarbetargrupp
  • Kontinuerligt följa upp att städningen utförs med hög kvalitet genom inspektioner av städområden.
  • Säkerställa att rapportering av diverse fel görs på ett sätt som säkerställer att hälso- och säkerhetsbestämmelserna efterlevs
  • Agera innovativt för att hitta nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla verksamhetens övergripande mål
Du ingår i en grupp om totalt tolv gruppchefer och tillsammans ansvarar ni för samtliga lokalvårdare som arbetar hos oss på MTR.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens eller motsvarande. Du har arbetat med lokalvård och har minst 2 års erfarenhet från att vara chef med fullt personalansvar. Du har hållit i utvecklingssamtal, rehabiliteringssamtal och är därmed van vid att följa liknande processer. Det är mycket meriterande om du har arbetat med lokalvård i en publik miljö.

Dina färdigheter och din personlighet

Som person är du mycket kommunikativ med goda ledaregenskaper och en bra samarbetsförmåga. Som ledare är du ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbeten då du stimuleras av utmaningar och av att utveckla arbetssätt, tjänster och beteenden. Du har lätt för att prioritera, du har ett sinne för detaljer och kan fatta beslut under pressade situationer. Vidare ser vi att du använder officepaketet obehindrat. Du talar och skriver svenska obehindrat, övriga språkkunskaper är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar personlighetstester.

Vi erbjuder
  • En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.
  • Vi har friskvårdsbidrag och MTR kan erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. Övriga förmåner är bl a SL-kort, Ticket Rikskortet samt förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Taxi Kurir och First Hotels.
Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Områdeschef Sandra Hernández, 076-641 18 76. Skicka din ansökan snarast dock senast den 11 december 2016. Urval och intervjuer sker löpande. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via Tubnet.

Fackliga företrädare

SACO, Christer Hammarström, christer.hammarstrom@mtr.se
SEKO Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se
Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 kommer även Stockholms pendeltåg att drivas av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna - vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Jobbfakta
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget