Mjukvaruutvecklare – Inbyggda system

Om jobbet

Brinner du för mjukvaruutveckling? Vill du vara med och använda moderna utvecklingstekniker för effektivare testning i Hardware In the Loop (HIL)?

Vill du arbeta med helheten, men ändå dyka ner i detaljerna?

Vill du jobba med Scanias framtida systeminnovationer?

Då är det dig vi söker till gruppen Integration Test Automation. Vi ansvarar för att utveckla och underhålla HIL-fordonsriggar för systemintegrationstest på helfordonsnivå, samt bedriva systemintegrationstestning i denna testmiljö. För att testmiljön ska vara användbar för testarna har vi utvecklat verktygskedjor för bland annat testautomatisering och resultatanalys.

Inom vår avdelning ”Systems Development” ställer vi höga krav på att de inbyggda system vi utvecklar skall ha rätt funktionalitet, vara trafiksäkra samt fria från defekter. Gruppen är uppdelad i två team där det ena ansvarar för testmiljön och det andra testningen. Du kommer tillhöra testmiljöteamet och medverka till att det alltid finns en fungerande testmiljö för testarna att genomföra sina tester på.

Dina arbetsuppgifter

För att kunna testa fordonets elsystem i rigg använder vi ett av världens största HIL system som stödjer ett stort antal lastbilskonfigurationer samt buss. Syftet med HIL är att lura systemet och dess beståndsdelar att tro att det exekverar i ett riktigt fordon med all sin dynamik. Detta görs bland annat med hjälp av realtidsexekvering av omvärldsmodeller. För att vi skall kunna automatisera testerna har vi byggt upp ett testramverk för riggen. Din uppgift är att utveckla och underhålla testramverket, vidareutveckla HIL-konceptet till en modulär plattform som kan stödja Scanias funktionstillväxt samt vidareutveckla processtödjande verktyg. Som mjukvaruutvecklare jobbar du även med utveckling och underhåll av våra web-baserade verktyg. Då vår testning ligger på helbilsnivå kommer du få en bred förståelse för större delen av Scanias system och funktioner. Hos oss är nytänkande viktigt och vi arbetar med ständiga förbättringar, du är redan från början med och formar gruppens arbetsmetoder.

Din profil

Du är civilingenjör med erfarenhet av programmering. Du har helst erfarenhet av Python, C#, .Net, JavaScript, CSS, HTML, MongoDb och SQL-server eller motsvarande. Du får gärna ha några års erfarenhet av styrsystem- och mjukvaruutveckling. Erfarenhet av arbete med automatiserade testsystem, gärna från dSPACE, samt agila metoder är mycket meriterande. Vi värdesätter människor som vågar ta för sig, älskar samarbete och driver saker framåt. Minst B-körkort, men C/CE D/DE är meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Paula Härelind, gruppchef, 08-553 81554

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Forskning & Utveckling
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.