Medarbetare till Upplysningstjänsten (vikariat)

Skolverket · Utbildning · Sista dagen!

Om jobbet

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor. Avdelningen för kommunikation ansvarar för att samordna och driva Skolverkets strategiska och operativa kommunikation. Avdelningen är uppdelad i fyra enheter. Avdelningen ger stöd och vägledning åt projekt, verksamheter och verksledning i kommunikationsfrågor och ansvarar också för mediearbetet och upplysningstjänsten. Avdelningen ansvar även för innehåll och utveckling av skolverket.se samt flera andra webbportaler. Upplysningstjänsten (UT) är Skolverkets ansikte utåt och svarar på våra målgruppers frågor om skolan och skollagen via olika kanaler som telefon, e-post och sociala medier. Utöver att svara på frågor och ge råd och stöd till Skolverkets målgrupper, medverkar upplysningstjänstens medarbetare också som experter på mässor och konferenser.

Vi söker nu ett antal undervisningsråd till upplysningstjänsten. Tjänsterna är föräldravikariat på heltid t.o.m 31 december 2017. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som undervisningsråd på upplysningstjänsten svarar du på frågor från skolhuvudmän, rektorer, lärare, elever och föräldrar med utgångspunkt i skolväsendets regleringar. Du kommer dagligen att vara schemalagd för att besvara inkommande frågor, främst via telefon och e-post. Arbetet kräver att du har en förmåga att snabbt och effektivt sätta dig in i nya situationer och ta till dig stora mängder information. Du ska kunna förmedla den på ett korrekt och målgruppsanpassat sätt till Skolverkets målgrupper.

Arbetet är både självständigt och i nära samverkan i en grupp. Du förväntas bidra till gruppens gemensamma lärande och utveckling. Du får fortlöpande kompentensutveckling.

Utbildning/erfarenhet

Kvalifikationer :

Du har akademisk examen företrädesvis med juridisk, pedagogisk, informationsvetenskaplig eller annan samhällsvetenskaplig inriktning

Meriterande är:
  • erfarenhet av arbete på statlig myndighet, företrädesvis inom skolområdet
  • erfarenhet av arbete med juridisk vägledning
  • erfarenhet av strategiskt arbete med skolfrågor
  • erfarenhet av att arbeta med kundservice, och vana av telefon och e-post som arbetsredskap
  • kunskaper om hur det svenska utbildningssystemet är uppbyggt
  • erfarenhet av kommunikationsarbete
Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och kan anpassa dig till olika situationer och målgrupper. Utifrån målgrupp har du ett professionellt bemötande och kan förmedla information på ett effektivt och serviceinriktat sätt, med hög kvalitet, integritet och rättssäkerhet. Du kan snabbt sätta dig in i nya situationer och ny information. Du är även uthållig och flexibel. Du har förmåga att hantera uppgifter under tidspress på ett sakligt, lugnt och prestigelöst sätt. Du har ett öppet sinne och vilja att medverka till din egen och andras lärande och utveckling i arbetet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det kommer att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.
Jobbfakta
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.