Marknadskonsult med fokus på BI till Abalon

Om jobbet

Har du erfarenhet av marknadskommunikation och analys (BI) och vill jobba på ett växande bolag med fokus på lojalitetsprogram? Vill du ha ett konsultativt arbete där du hanterar kunden från möte, leverans och uppföljning med målet är att hjälpa kunden att utifrån kundinsikt öka försäljning och lönsamhet? I rollen som marknadskonsult hjälper du kunden att analysera behov och beteende för en effektiv kommunikation. Är det dig vi söker? Ansök redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Abalons räkning en Marknadskonsult med fokus på analys då Abalon expanderar och behöver stärka upp sitt team för att kunna ge sina kunder bästa möjliga service.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Abalons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Abalon. Abalons intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Marknadskonsult kommer du arbeta med att hjälpa Abalons kunder till förändring och förbättring i deras lojalitetsarbete. I rollen kommer du att arbeta proaktivt med kundens marknadsavdelning och utifrån deras behov föreslå förändringar som ökar lojaliteten hos deras konsumenter. Abalons egenutvecklade lojalitetslösning och analysverktyg är viktiga grundstenar i arbetet, och mycket av ditt arbete har sin utgångspunkt i de lösningar Abalon levererar. Du kommer att göra nulägesanalyser och analysera kampanjer och förelså förbättringar av processer och marknadskommunikation. Arbetet kräver att du gillar mötet med kunden, och att du har förmåga att lyssna och förstå kundens önskemål och förväntningar. Då analys blir allt viktigare inom branschen och mer och mer data finns tillgänglig är detta något Abalon fokuserar på, och önskar ta in en expert på området.

Du kommer till exempel att:
 • Hjälpa kunder att konkretisera hur de ska rikta sig i sin kommunikation för att öka sin lönsamhet genom lojalitetsprogram
 • Ta fram förslag baserat på den data du analyserat
 • Jobba varierat både hos kund och på Abalons kontor ur ett konsultativt perspektiv
Tjänsten passar dig som är en kundorienterad, analytisk och drivande person som gillar att arbeta fram nya lösningar som är lönsamma för kunden. Du värdesätter att ha nöjda kunder och ser alltid till kundens bästa men du brinner också för affären och att gå till bra avslut. Hos Abalon har du möjlighet att utvecklas i din roll och lära av dina misstag för att bli en riktigt bra marknadskonsult. Då företaget expanderar erbjuds på sikt flera karriärmöjligeter inom bolaget och du har en väldigt stor påverkan på din egen roll.

Vi söker dig som

Vill arbeta med införsäljning och utförande av konsulttjänster som du utför både på egen hand och tillsammans med kollegor. Du känner dig bekväm med att boka möten med både nya och befintliga kunder, presentera företaget och era tjänster för att sedan ta dig an konsultuppdrag inom analys och marknadskommunikation.

Utöver det är det önskar vi att du:
 • Har kunskaper inom och erfarenhet av att jobba med Business Intellegence och dataanalys
 • Har en eftergymnasial utbildning inom marknad, kommunikation, reklam/PR eller liknande
 • Är prestigelös, och har några års arbetslivserfarenhet inom områdena ovan
Som person är du initiativtagande och orädd för att ta kontakt med kunder, både gällande försäljning av konsultativa tjänster samt utförandet av dem. Du vågar testa och lär av dina misstag och drivs av att utvecklas i rollen som marknadskonsult. Vidare är du snabbtänkt och vågar ifrågasätta kund och kollegor för att kunna ta fram bra lösningsförslag för den specifika kundens behov eller utmaning. Du behöver ha skinn på näsan för att kunna utmana kunden då det är du som är expert och ska leda kunden på rätt väg. Vidare är det viktigt att du är en god kommunikatör, att du är analytisk och har en förståelse och respekt för medarbetare både internt och externt. Då företaget består av cirka 20 personer värderar vi att du är prestigelös i att hjälpa dina kollegor i olika arbetsuppgifter och är inte heller rädd att ta tag i arbetsuppgifter på egen hand.

Övrig information
 • Start: September 2016
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Vasastan
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Publicerad

56 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Abalon är ett företag som är ledande inom området lösningar för lojalitetsprogram och kundklubbar. Abalon utvecklar sina kunders lojalitetsarbete och marknadskommunikation. Utifrån kundinsikt hjälper de till att öka sina kunders försäljning och lönsamhet. Det är en dynamisk organisation som både växer och utvecklas i samband med att företaget i januari 2016 förvärvats av Visma Retail vilket öppnar upp dörrar till karriärmöjligheter hos bolaget. Kunderna finns idag huvudsakligen i Sverige och Norden, och en expansion vidare ut i Europa har påbörjats tillsammans med moderbolaget Visma Retail.