Marknadsanalytiker till Spendrups dotterbolag Spring Wine & Spirits

Academic Work · Ekonomi · 24 dec

Om jobbet

Har du en utbildning inom logistik, ekonomi eller liknande och letar efter en möjlighet att utvecklas hos ett familjärt företag där du kommer att ges mycket ansvar? Som marknadsanalytiker hos Spring Wine & Spirits kommer du att arbeta med försäljningsprognoser och marknadsanalyser av deras vin- och spritförsäljning.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Spendrups dotterbolag Spring Wine & Spirits räkning en marknadsanalytiker. Behovet har uppstått då personen som innehar rollen idag kommer att gå på pappaledighet i februari 2017. Vi ser gärna att du kan påbörja tjänsten 1 december för att få en bra överlämning. Efter 6 månader finns det eventuellt möjlighet till förlängning och på sikt fast tjänst hos Spendrups, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Spring Wine & Spirits önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Spring Wine & Spirits.

Arbetsuppgifter

Som marknadsanalytiker kommer du att ansvara för två områden försäljningsprognoser och marknadsanalyser. Utifrån försäljningsstatistik kommer du att estimera framtida försäljning och göra försäljningsprognoser per artikel. Dessa prognoser ligger till grund för hemtagning av produkter. Du kommer också att göra analyser utifrån försäljningsstatistik samt statistik från Systembolaget och dra slutsatser av det. Vidare kommer du även att analysera och följa trender, konkurrenter och nya produkter.

Inledningsvis kommer du att få cirka 2 månaders introduktion och överlämning från personen som innehar rollen idag. Du kommer att arbeta nära respektive produktchef och du kommer att rapportera direkt till företagets VD.

Tjänsten passar dig som har ett intresse av mat och dryck och som gillar prognosarbete. Som marknadsanalytiker hos Spring Wine and Spirits kommer du att ges mycket ansvar och få vara en del av en arbetsplats med högt i takt och hög arbetsglädje.

Vi söker dig som
  • Har en avklarad universitets/högskoleutbildning inom relevant område, så som ekonomi eller logistik
  • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom prognosarbete och marknadsanalys
  • Har goda kunskaper i Excel och vet hur man skapar pivottabeller
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har branschvana eller erfarenhet av snabbrörliga konsumentprodukter, men inget krav.

Som person är du analytisk och noggrann. Vi tror även att du gillar siffror och drivs av att arbeta med det på detaljnivå. Vidare är du även social och kan kommunicera på ett pedagogiskt sätt till personer på olika nivåer. Då du kommer att arbeta självständigt är det även av vikt att du trivs med det och är självgående.

Övrig information
  • Start: Början av december
  • Omfattning: Heltid, inledningsvis 6 månader med möjlighet till förlängning och på sikt eventuellt direktanställning hos Spring Wine & Spirits.
  • Placering: Vårby
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

LI
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

38 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Spring Wine & Spirits är ett dotterbolag till Spendrups och grundades 1995. Sedan starten har de vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. De importerar vin och sprit från i stort sett hela världen och representerar ett åttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget. Spring Wine & Spirits har idag 25 medarbetare, varav de flesta har en gedigen vinutbildning samt ett stort intresse för mat och dryck.