Manager Data Center Infrastructure

Om jobbet

Manager Data Center Infrastructure

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt och vill vara med och utveckla vår datacenter infrastruktur såsom servrar, databaser, brandväggar och backup-system. Och det i en digital värld där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen ha koll på hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vad gör du som Manager Infrastructure Data Center på Telenor?
Du kommer ingå i, och ansvara för, en helt ny grupp som består av medarbetare från Networks och IT. Gruppens syfte är att utveckla, designa och driva området Data Center Infrastructure Operation. Data Center Infrastructure inom Telenor Networks ansvarar tekniskt för all datacenter infrastruktur, dvs. servrar inkl. operativ system, databaser, switchar, routrar, brandväggar, lastbalanserare, lagring och backup system.

Som Manager Infrastructure Data Center ansvarar du för att säkerställa datacenter driftkvalitet vilket innefattar servrar, inkl. operativsystem, lagring, brandväggar, lastbalanserare, switchar, routrar, och dess övervakning och stödsystem. Du kravställer på utveckling och optimering av infrastrukturen: Kvalitet, skalbarhet, tillgänglighet, säkerhet och kostnad för datacentrets infrastruktur samt för kapacitetsutökning och utrullning av datacenter server, lagring och nätverk.

I rollen ingår det att supporta IT och Networks server- och kapacitets behov samt hålla ett tätt samarbete med övriga tekniska grupper internt inom Telenor, framförallt inom Networks och IT avdelningarna. Du samverkar i nära tekniska samarbeten med partner och leverantörer och är drivande i arbetet mot ökad virtualisering och automatisering.

Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
  • Universitet- eller högskoleexamen med Telekom och/eller Teknisk inriktning, inom Datasystemvetenskap.
  • Ett par års ledarerfarenhet alternativt erfarenhet av att leda eller styra större projekt
  • Minst 3 års erfarenhet från arbete med datacenter inom telekom eller IT branschen
  • Ett par års erfarenhet av NW och IT verksamhet
  • Erfarenhet av ITIL-processer
  • Projektlednings- och förhandlingserfarenhet
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i skrift och tal
  • God generell teknisk kunskap om fastnäts- och mobila tjänster
Det är också bra om du:

-Har dokumenterad erfarenhet av att arbeta agilt

Som person agerar du på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du samarbetar bra med andra, är resultatorienterad samt trivs att utveckla andra.

Vill du skapa framtiden med oss?Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 december 2016.

Placeringsort:Stockholm

Anställningsform:Tillsvidare

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Erland Almström, rekryterande ledare, +46733819222 eller erland.almstrom@telenor.se. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se
Jobbfakta
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Networks ansvarar för att planera, implementera och drifta Telenor Sveriges nätverk, samt att säkerställa en hög nyttjandegrad av nätinfrastrukturen med bästa upplevda kvalitet för kunden.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var