Managementkonsult till framgångsrika Zeb Consulting

Om jobbet

Vill du ta nästa steg i din karriär som managementkonsult och utvecklas tillsammans med ett av Europas mest framgångsrika företag inom branschen? Är du som person driven, målmedveten och levererar ett förstklassiga resultat? Vill du bidra till stora finansiella aktörers utveckling? Välkommen in med din ansökan till Zeb genom oss.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Zeb Consulting AB en managementkonsult inom finance & risk eller IT för start i augusti 2016. Företaget har sedan dess start i Munster år 1991 expanderat både kraftigt och framgångsrikt och söker nu ytterligare en medarbetare till sitt kontor i Stockholm. Zeb tillhandahåller rådgivning inom exempelvis finans, försäkring och organisationsutveckling inom bankverksamhet. Vidare Zeb har en stark organisationskultur som har följt med i takt med att bolaget växt och behållit ett gediget fokus på deras mission; att förbättra prestanda och konkurrenskraft för sina kunder.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Zeb:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Zeb.

Arbetsuppgifter

Som managementkonsult hos Zeb kommer du att arbeta i varierande projekt, både vad det gäller storlek och tidsåtgång, där målet är att hjälpa deras kunder nå vidare utveckling och framgång. Rollen innefattar att lyckas identifiera problem för att komma med en lösning som sedan effektivt kan implementeras i organisationen. Zeb är specialister inom uppdrag för bankverksamheten och har en djup branschkunskap, därav är uppdragen branschspecifika men omväxlande åtaganden. Du kommer bistå kunder med regulatoriska frågor, behandla strategiska frågeställningar hos kunder och implementera lösningar samt stötta och leda utförandet av nya processer.

Vidare kommer du till exempel arbeta med:
 • Finansiell kontroll och rapportering
 • Regulatoriska projekt på strategisk nivå inom IT
 • Agera strategiskt och analytisk för att erhålla den information som behövs för ett projekt.
 • Treasury och AML
Sedan tidigare har du god förståelse och kunskap för den finansiella sektorn och har tidigare arbetat i likande processer. Vidare passar rollen dig som har utomordentlig organisatorisk och ekonomisk förståelse för att gynna kunderna på bästa sätt. Du kan utveckla strategier och metoder där ett analytiskt tankesätt visar ditt engagemang mot kunden och projektet. Du är en sann lagspelare som bidrar till en dynamisk och kreativ grupp. Beroende på uppdragens storlek varierar idag teamen mellan 2-7 personer och du har lätt att samarbeta mot ett gemensamt mål.

Vi söker dig som
 • Har en relevant universitetsexamen inom förslagsvis industriell ekonomi, civilingenjörsutbildning, utbildning från Handelshögskolan eller inom IT.
 • Behärskar det svenska och engelska språket utmärkt i både tal och skrift då all kommunikation internt kommer att ske i de båda språken.
 • Har minst 2 års erfarenhet av projektledning
 • Har tidigare arbetat inom bank och finanssektorn, gärna med erfarenhet inom risk
 • Visar en ambitionsnivå utöver det vanliga där ett engagerat arbetssätt leder till både personlig och organisationsmässig framgång
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenheter av att implementera IT-lösningar
 • Kunskaper inom tyska
Som person är du målmedveten och företagsam, du bidrar aktivt i alla processer för att både du och ditt team tillsammans med organisationen ska fortsätta vara de bästa konsulterna inom området. Du har en ytterst god analytisk förmåga och uppvisar både förståelse för finansiell information samt kan agera kravställare i det situationer där det krävs. I denna roll är det viktigt att du visar en drivkraft som vinner kundens förtroende där du är noggrann, social och ordentlig i alla anseenden. Du representera såväl dig själv som företaget och det är därför av stor vikt att du är självständig samtidigt som du alltid agerar efter organisationens värderingar.

Att du har ett brinnande intresse för finanssektorn och vill ha en karriär inom området är en självklarhet. Zeb:s tankesätt präglas av att framgångsrikt fortsätta tillhandahåll banksektorn med de bästa konsulterna inom området. I en ibland konkurrensutsatt bransch är det också viktigt med en delvis säljande personlighet med ett tydligt affärsfokus. Zeb kommer ge dig möjlighet att växa både personlighetsmässigt och karriärmässigt samt mer seniora kollegor kommer kunna dela med sig av sina erfarenheter.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stureplan, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Fanny Rosén
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Organisation & ledning
Publicerad

53 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Zeb Consulting AB har sedan dess start i Munster år 1991 expanderat både kraftigt och framgångsrikt. Zeb är ett internationellt företag med fokus på affärsutveckling för kunder inom banksektorn med compliance och regelmässiga frågor som största områden. Deras konsulter strävar ständigt efter vidare framgång och utveckling, både för kunden och för Zeb. Vidare Zeb har en stark organisationskultur som har följt med i takt med att bolaget växt och behållit ett gediget fokus på deras mission; att förbättra prestanda och konkurrenskraft för sina kunder. Läs gärna mer om hur de presenterar sig här

LI