Lokalt Funktionsansvarig Penningtvätt och Terrorismfinansiering

Skandia · Ekonomi · 28 nov

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Som Lokalt Funktionsansvarig AML kommer du att vara operativt ansvarig för att implementera strategier för att säkerställa att Skandias produkter och tjänster på försäkringssidan inte används för penningtvätt eller finansiering av terrorism. I ditt arbete kommer att du att ha ett nära samarbete med Centralt Funktionsansvarig AML och du har en nyckelroll inom Skandia där du arbetar mot hela försäkringsverksamheten genom att stödja verksamhet och chefer. Du kommer att arbeta nära affären och en framgångsfaktor är att genom pedagogik och praktisk analytisk förmåga ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att driva AML-arbetet.

Lokalt Funktionsansvarig ansvarar för att operativt implementera de strategier som Centralt Funktionsansvarig tar fram. I det arbetet ingår bland annat att uppdatera styrdokument och rutinbeskrivningar kopplat till Finansinspektionens regelverk och hantera incidentrapporter, göra utredningar och stötta organisationen i frågor inom området. Du kommer även att hålla utbildningar inom organisationen samt sitta med i projektgruppen för AML.

Exempel på arbetsuppgifter för tjänsten är:
  • Stötta verksamheten i löpande frågor
  • Agera bollplank för cheferna
  • Utföra kontroller och transaktionsmonitorering
  • Hålla i internutbildningar
  • Följa upp rutinerna regelbundet
  • Penningtvättsrapportera till Finanspolisen
  • Tillsammans med Centralt Funktionsansvarig implementera processer och rutiner utifrån övergripande strategier
  • Följa upp utbildningar
  • Arbeta med rapportering mot ledningen och styrelsen
Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till Chef koncernsäkerhet och kontroll.

Erfarenhet, utbildning och person

Till den här rollen söker vi dig som har en relevant akademisk utbildning och har flera års erfarenhet av att implementera rutiner kopplat till AML inom bank, konsultbolag eller annat finansiellt institut. Då du hos Skandia kommer att arbeta med AML kopplat till försäkringar ser vi försäkringserfarenhet som en merit.

Stor vikt kommer även att läggas vid dina personliga egenskaper. För att vara rätt kandidat till denna tjänst bör du vara en lösningsorienterad, positiv och samarbetsvillig person. Du har en kommunikativ förmåga, bygger nätverk och använder din sociala kompetens för att representera AML-frågan i företaget. Rätt kandidat ser sig själv som en teamspelare och har förmågan att inspirera andra till framgång och förändrat arbetssätt.

Låter det här som en intressant roll för dig? Kontakta då oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Bank, Finans & Försäkring

Ring Åsa Nygårds, 08-12050424

Publicerad

30 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 nov

Om företaget

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.