Ledningsgruppsassistent med stora utvecklingsmöjligheter sökes!

Om jobbet

Vill du vara med där alla idéer föds och vara en viktig del i navet av en stor och mäktig organisation? Längtar du efter att befinna dig i en spännande och utvecklande miljö? Har du dessutom en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller samhällsvetenskap och ett par års erfarenhet från arbetslivet? Kanske kännetecknas du av egenskaper som strukturerad, självgående och serviceminded? Då har vi den perfekta tjänsten för dig! Trafikverket, som är en av Sveriges ledande aktörer inom anläggningsbranschen, söker med start omgående en ledningsgruppsassistent som ska fungera som ledningsgruppens högra hand för avdelningen Underhållsdistrikt Öst/Stockholm. Passa på att söka denna spännande tjänst redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en ledningsgruppsassistent på heltid till avdelning Underhållsdistrikt Öst/Stockholm.

Verksamhetsområde Underhållsdistrikt Öst/Stockholm ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Distrikt Öst/Stockholm består av ca 110 medarbetare fördelat på 6 enheter. Distriktet omsätter ca 4,5 miljarder kronor per år. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens utveckling.

Detta är förmodligen en av de bästa chanserna för dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller samhällsvetenskap, alternativt har en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig tillsammans med några års erfarenhet, att få arbeta med varierande arbetsuppgifter i en spännande framtidsbransch. Du kommer att vara en viktig del i ledningsgruppens arbete och du kommer även att driva egna projekt.

Det kommer vara fokus på din kompetensutveckling, då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket, där du kommer ha möjlighet att varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ledningsgruppsassistent inom Underhållsdistrikt Öst/Stockholm har du en viktig roll i att bistå avdelningschefen och ledningsgruppen med administrativt arbete och stötta i det övergripande ledningsarbetet. Du kommer arbeta nära avdelningschefen och enhetscheferna med stor variation och bredd i uppgifterna. Vi lovar dig en spännande och utvecklande arbetsplats!

I arbetsuppgifterna ingår även vanligt förekommande assistentuppgifter, t.ex. planera möten, föra protokoll, göra presentationsmaterial, beställa arbetskläder, hantera fakturor och diarieföra ärenden. Du kommer också att få egna projekt som syftar till att utveckla avdelningen. Din placering är vid regionkontoret i Solna.

Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning
 • Har två års erfarenhet av administrativt arbete
 • Har goda kunskaper inom IT-system exempelvis Microsoft Office
 • Har god förmåga att kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
 • Har ett utpräglat ordningssinne
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av administrativt arbete från ett stort projekt eller linjearbete
 • Har erfarenhet av att förmedla information och samordna möten och aktiviteter för större grupper
Som person är du strukturerad, självgående och har en god samarbetsförmåga samt ett serviceinriktat mindset. Då rollen innefattar mycket administration, behöver du ha ett starkt ordningssinne och en förmåga att hålla fokus, ordning och reda. Andra faktorer som vi värdesätter högt är ditt lösningsorienterade synsätt och din förmåga att driva på ditt arbete och se vad som behöver göras.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 apr

Om företaget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 800 medarbetare och en omsättning på cirka 17 miljarder kronor. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens utveckling.