Ledande Mediahus söker två dataregistrerare på heltid

Om jobbet

Har du ett stort mediaintresse? Har du har mycket god datorvana och vill få erfarenhet av mediabranschen? Är du strukturerad och noggrann samt vill arbeta i ett team med trevliga och engagerade kollegor? Vi söker just nu två dataregistrerare till vår kund som behöver stärka upp sin organisation.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning två dataregistrerare som ska arbeta med administration och hantering av serier och filmer samt allt kringrörande gällande rättigheterna av dessa. Kunden är ett av Europas största mediehus som arbetar med TV och Video On Demand på multipla plattformar i Skandinavien. Vår kund finns på Södermalm, Stockholm och är verksam inom mediabranschen.
Du kommer att tillhöra ett tight team om 4 personer och kommer tillsammans med din blivande kollega få introduktion av verktyg och processer. Övriga kollegor kommer finnas behjälpliga att svara på frågor under arbetets gång.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos dem.

Arbetsuppgifter

I rollen som dataregisterare kommer du bland annat att hjälpa till i ett spännande upprensningsprojekt av deras system. Detta innebär att du kommer att hjälpa till med bland annat:
 • Matcha/registrera tillräcklig mängd serier med icke linjära rättigheter (SVOD, AVOD, Catch-up) för att säkra kontinuerlig leverans av program till vissa dotterbolag och de operatörer som de har catch-up avtal med
 • Matcha/registrera resterande serier med icke linjära rättigheter i deras backlog
 • Matchning/registrering av linjära serier (serier som enbart visas på TV men som saknar icke linjära rättigheter)
Tjänsten passar dig som vill skaffa dig meriterande erafernhet inom mediabranschen samt få möjlighet att få en in en fot på ett av branschens största företag.

Vi söker dig som

Du har ett stort intresse för bild och ljud samt har har mycket god datorvana.
 • Obehindrat kan uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Gillar att arbeta med administrativa arbetsuppgifter
 • Har erfarenhet av korrekturläsning av t.ex. manuskript
 • Van att arbeta med data och jämföra data
För att trivas i rollen är du strukturerad och har lätt för monotona arbetsuppgifter. Då rollen kräver stor noggrannhet, struktur och stresstålighet är det viktigt att du uppfyller dessa egenskaper. Du har ett genuint intresse för mediabranschen och rätt inställning för att komma in på kort varsel och hjälpa vår kund.

Det är meriterande om du gillar film och serier och har jobbat med metadata/media tidigare, dvs har en förståelse för seriestrukturer med säsonger och episoder.

Övrig information
 • Start: Omgående, ej hänsyn till uppsägningstid, till och med den sista 31/5 2017
 • Omfattning: Heltid, med möjlighet till flex
 • Placering: Södermalm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
(Ta bort för arbetaruppdrag)

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.