Lärlingsutbildning - industrielektriker

Om jobbet

Som elektriker arbetar du med förebyggande och avhjälpande elektriskt underhåll på Scanias produktionsutrustningar och transportutrustningar. Du medverkar i förbättringsarbeten i nära samarbete med Scania, samt utreder och inför nya funktioner i produktionsmaskinerna. I arbetsuppgifterna ingår felsökning, ombyggnationer, konstruktionsändringar samt tillståndskontroller.
Du får ett omväxlande arbete med eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter.

Utbildningens innehåll

Under ca 6 månader går du en betald utbildning med blandad praktik och teori på Scania Industrial Maintenance i Södertälje. Du får teoretiska baskunskaper inom el och automation. I utbildningen ingår bland annat kurser i styrteknik, servoteknik samt Simatic S5 och S7. Mellan kurserna praktiserar du på en av våra avdelningar inom produktionsunderhåll.

Anställningsformen är visstid och arbetstiderna skiftar mellan dagtid och skift beroende på avdelning.

Din profil

Du har treårig el- utbildning/ automation/ drift- underhåll eller annan elinriktning, gärna med erfarenhet inom tillverkningsindustrin. Du ska klara av att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt ha ett logiskt tänkande och tycka om problemlösning.

För dig är god service samt ordning och reda självklarheter. B-körkort är ett krav. Ska kunna jobba skift.

Information och ansökan

För ytterligare information kontakta

Utbildningsansvarig, Kjell Nerman, 08-553 519 20, kjell.nerman@scania.com

HR Business Partner, Marie Hellmark, 08-553 517 44, marie.hellmark@scania.com

Ansökan

Ansök med bifogat personligt brev, CV och betygskopior senast 2016-12-31.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Elektronik
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 900 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2014).