Landskapsarkitekt, vikariat

Trafikverket · Teknik & Ingenjör · Sista dagen!

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Arbetsuppgifter
Detta är ett vikariat som är planerat fram till 2017-12-31.

Du kommer att arbeta som specialist inom landskaps- och gestaltningsfrågor. Som specialist ger du operativt och strategiskt stöd i samband med planering, utformning och drift av vägar och järnvägar. Tyngdpunkten ligger på medverkan i Trafikverkets investeringsprojekt, men du kan även fungera som stöd till övriga verksamhetsområden, främst inom Planering samt Underhåll.

Arbetsuppgifterna sträcker sig från samhällsplaneringens tidiga skeden till drift och underhåll av transportsystemet. Du ska i projektarbetet kunna ta ett samordningsansvar för närliggande teknikområden och vara deras företrädare på möten. Du ska också kunna initiera och driva egna projekt inom forskning och utveckling. Nationella uppdrag och uppdrag för andra enheter kan förekomma.

Som specialist ska du kunna arbeta självständigt men även vara aktiv inom nätverket med andra specialister inom området, verksamma i övriga landet. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med personer från olika verksamheter och specialiteter, vilket innebär rika möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har landskapsarkitektexamen på masternivå, alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig. För tjänsten krävs erfarenhet från arbete inom landskapsarkitektur kopplat till nybyggnation och planering av infrastruktur. Du bör ha djup förståelse för landskapet och arbetet med landskapsanalys som verktyg.

Det är meriterande med erfarenhet av gestaltning av trafikmiljöer såväl i tätort som på landsbygd liksom erfarenheter av fysisk planering och utredningar med koppling till hållbart samhällsbyggande. Likaså om du har erfarenhet av såväl väg som spårbunden trafik och om du har arbetat med regelverk, handböcker och standarder inom området. Meriterande är också om du har kunskap och erfarenhet av standardavtal AB, ABT, ABK samt av AF AMA och MER. Det är också meriterande om du har erfarenhet från visualisering och dataprogram för detta samt god kunskap om växtmaterial och växthantering.

För att trivas och lyckas i tjänsten behöver du som person ha god förmåga att kommunicera, förklara, ge råd och stöd med förenklade beskrivningar. Du behöver även vara analytisk och utifrån det se helhetslösningar. Då arbetet involverar kollegor från olika enheter och verksamheter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten innebär resor och körkort B är ett krav.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-02

Upplysningar

Sektionschef Fredrik Friberg
010-123 6813

Enhetschef Sverker Hagberg
010-123 6841

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Lennart Askling
010-123 1508
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Vikariat
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Arkitekt
Kontakt

Ring Fredrik Friberg, 010-123 6813

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.