Labingenjör Handheld Electric Tightening Tools

Om jobbet

Är du noggrann, har ett stort teknikintresse och dessutom en utbildning inom maskinteknik? Har du erfarenhet av att jobba med mekanik och elektronik? Då kan du vara Atlas Copcos nya tillskott till produktgruppen Handheld Electric Tightening Tools. Vi söker nu för Atlas Copcos räkning en labingenjör inom elektronik!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Atlas Copcos räkning en labingenjör till produktgruppen Handheld Electric Tightening Tools på R&D:s Engineeringavdelning. Gruppen har det tekniska ansvaret för produktsortimentet vilket innebär att man arbetar med att upprätthålla produkternas kvalitet, prestanda och övriga egenskaper som efterfrågas av kunder.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Atlas Copcos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Utvalda kandidater kommer intervjuas av HR och den rekryterande chefen direkt på Atlas Copcos kontor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Atlas Copco.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
 • Utreda och söka lösningar på kvalitetsproblem på elektriska åtdragningsverktyg. Verktygen är komplexa och kombinerar mekanik, elektronik och mjukvara.
 • Fastställa felorsaker och sedan prova ut lösningar vilket oftast sker i samarbete med konstruktör.
 • Sätta upp provning i olika former som ska sättas upp och genomföras och därefter ska resultaten dokumenteras.
 • Ta fram nya produktvarianter genom montering av prototyper och utprovning av dessa
 • I labverksamhet såsom Kaizen ansvara för visst provområde och -utrustning.
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom maskinteknik eller motsvarande och goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Har flerårig vana att jobba med mekanik och elektronik och är du van vid mjukvara är detta ett plus. Vi önskar att du har erfarenhet av laborativ verksamhet där felsökning, provning och rapportskrivning ingått i dina arbetsuppgifter och vana att läsa ritningar. Har du dessutom erfarenhet från mekanisk verkstad eller liknande är detta meriterande.
 • Har ett stort teknikintresse, ett analytiskt sinnelag, är noggrann och metodisk i ditt sätt att arbeta. Du är uthållig, ser möjligheter, är lösningsorienterad och tar initiativ till förbättringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga.
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Nacka, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Mathilde Wendt, mathilde.wendt@academicwork.se och +46 701 61 95 28.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 jan

Om företaget

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen erbjuder kunder innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och service med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och kunder i fler än 180 länder. Under 2015 hade Atlas Copco en omsättning på 102 miljarder kronor och fler än
43 000 anställda. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com.

Atlas Copcos affärsområde Industriteknik erbjuder industriverktyg, monteringssystem, produkter för kvalitetssäkring, mjukvaror och service genom ett globalt nätverk. Affärsområdet bedriver utveckling för hållbar produktivitet för kunder inom fordons- och verkstadsindustrierna, underhåll och fordonsservice. De viktigaste enheterna för produktutveckling och tillverkning ligger i Sverige, Tyskland, USA, Storbritannien, Frankrike, Japan och Ungern.