Kvalificerad redovisningsekonom till AFA Försäkring, Stockholm

Om jobbet

Eftersom drygt fyra miljoner människor omfattas av AFA Försäkringar i Sverige så vill AFA försäkringar att omtanke ska styra försäkringens idé och göra nytta för hela samhället. Den övergripande uppgiften är att tillgodose människors behov av ekonomisk trygghet i arbetslivet. Vi söker nu en kvalificerad redovisningsekonom till en ny position inom AFA Försäkring. I rollen som kvalificerad redovisningsekonom ansvarar du för att redovisningen håller hög kvalitet i enlighet med gällande lagar och regelverk. Som kvalificerad redovisningsekonom kommer du att arbeta med hela processen inom redovisningen, från koncernredovisning till rapportering. Du kommer rapportera till redovisningschefen och kommer att ingå i en grupp om fyra personer. Tjänsten är placerad på kontoret som är beläget mitt i city nära Stockholms Central.

Ansvarsområden:
  • Period- och årsbokslut
  • Upprättande av koncernredovisning
  • Skatteberäkning och deklaration
  • Delta i arbetet med att upprätta årsredovisningar
  • Delta i implementeringen av nya regelverk
  • Solvens II och annan myndighetsrapportering
  • Delta i redovisningsrelaterade projekt
Kvalifikationer och erfarenhet

För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning redovisning. Du har flerårig erfarenhet från arbete inom redovisning och vi ser gärna att du har arbetat inom försäkringsbranschen. Vidare har du kunskap inom koncernredovisning, IFRS och Solvens II. Lämplig bakgrund är även tidigare erfarenhet från en revisionsbyrå. Du är van att arbeta i moderna affärssystem, duktig på Excel samt bra på att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du social, engagerad och proaktiv samt prestigelös. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team. Du är van och gillar att samarbeta med andra och på AFA försäkring kommer du att ha både interna och externa kontakter.

Vad kan AFA försäkring erbjuda dig?

I våra medarbetarundersökningar får vi höga värden och upplevs som en attraktiv arbetsplats. Våra medarbetare anser att vi bemöter varandra på ett vänskapligt och respektfullt sätt. För oss är det viktigt att du som medarbetare har tydliga mål och därför strävar vi efter att aktivt jobba med kontinuerliga uppföljningar och återkopplingar. Vi har sammanfattat detta i tre värdeord: Omtanke - Vi bryr oss om, lyssnar och ger bra service, Nytta- vi ska göra det som våra kunder har nytta av och Enkelhet- vi ska vara Sveriges begripligaste försäkringsbolag

Placeringsort: Stockholm.

Om AFA Försäkring

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

I denna rekryteringsprocess samarbetar AFA Försäkring med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070- 750 22 76 eller kandidatansvarig Parisa Amoor på 070-166 08 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Fackliga representanter är:

Marianne Cederquist, FTF -Facket för Försäkring och Finans, 08-696 45 28, marianne.cederquist@afaforsakring.se

Fredrik Boegård, Akademikerföreningen 08-696 47 48,

fredrik.boegard@afaforsakring.se

Group accountant, Group accounting specialist, Group accounting, Accounting specialist, Accountant, Senior accountant, Sr accountant, Accounting manager, Chief accountant, FA&P, Group controller, Senior financial controller, Financial controller, Group finance, CFO, Head of Finance, Financial Manager, koncernredovisare, koncernredovisningsansvarig, koncernredovisningsekonom, koncernredovisningsspecialist, koncernredovisningschef, redovisningschef, redovisningsspecialist, kvalificerad redovisningsekonom, IFRS, K3
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

41 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget