Kundansvarig

Om jobbet

Söker du spänning i vardagen? Vi bygger framtidens elnät. Vattenfall Eldistribution satsar 4 miljarder per år på Sveriges elnät. Vi isolerar och gräver ned hundratals mil elledningar, vi breddar för ledningsgator och investerar i modern övervakningsteknik. Allt för ett flexiblare och smartare elnät med färre strömavbrott och säkrare leverans. Därför investerar vi på Vattenfall Eldistribution i den bästa kompetensen och vi är nyfikna på dig!

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utmanande arbete som kundansvarig där du agerar nyckelspelare och är med och påverkar kundnöjdheten hos våra stora företagskunder inom Eldistribution Sveriges Lokalnät. Vi har 37000 företagskunder där de 2500 största kunderna har utpekade kundansvariga. Kunderna finns inom alla branscher men vår proaktiva verksamhet riktar sig i första hand till 6 olika nyckelsegment vilka är kommuner, fastighetsbolag, industrier, elproducenter, byggbolag och elhandlare.

Dina arbetsuppgifter
Som kundansvarig hos oss kommer du att få ansvar för ett antal utvalda stora företagskunder. Ditt ansvar blir att bygga upp och utveckla relationer med dessa kunder och vara deras förlängda arm in i vår organisation och samtidigt vara en ambassadör för företaget. Tjänsten har inte ett eget resultat- / budgetansvar utan styrs på andra nyckeltal bl a kundnöjdhet. Arbetet innebär att du till stor del har en proaktiv kontakt med dina kunder i form av telefonkontakter och besök. Du ansvarar även för planering samt för- och efterarbete till kontakterna, avtalsskrivning samt koordinering av ärenden. Resor med övernattning kan förekomma, men de flesta kundbesöken sker över dagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en affärsmässig och strukturerad relationsskapare och har ett intresse för teknik. Vi vill att du har uppnått en hög grad av personlig mognad och har lätt att initiera och underhålla kontakter. Du har även förmågan att se helheten och är lyhörd för kundernas behov. Viktigt är också att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då det i tjänsten ingår många olika kontakter med kunder och interna samarbetspartners. Du har i grunden en högskoleutbildning alt gymnasieutbildning med långvarig yrkeserfarenhet. Körkort krävs.

På Vattenfall är vi övertygade om att mångfald hjälper oss att bygga ett mer lönsamt, effektivt och attraktivt företag. En bra balans bland våra anställda gällande ålder, kön och etnisk & kulturell bakgrund gör oss mer framgångsrika, för oss närmare våra kunder och ger oss möjligheten att fortsätta vara ett företag där våra medarbetare trivs och vill fortsätta att arbeta.

Stationeringssort: Solna.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 november 2016.

För ytterligare information om tjänsterna är du välkommen att kontaktaChef Företagsrelationer Lokalnät, Eva Pending-Wiberg, 070-5294912. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Anna-Karin Claeson, 073-085 32 89.

Fackliga representanter är Eva Jirhem, Ledarna, Essi Ransed, Akademikerna, Anders Gustafsson, Unionen och Erik Wennström, SEKO. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Service & Kundtjänst
Underkategori
Kundtjänst
Kontakt

Ring Eva Pending-Wiberg, 070-5294912

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om företaget